Bulvár šťourá: To je tajemný syn Miloše Zemana

05.10.2012 6:46

Páteční vydání deníku Blesk v jednom ze svých článků představuje syna prezidentského kandidáta Miloše Zemana z prvního manželství. Jeho syn, David Zeman, je absolventem dvou vysokých škol a pracuje jako lékař v ostravské nemocnici. Podle deníku je Zeman mladší podobný svému otci. Spojují je prý stejná gesta a vášeň pro cigarety.

Bulvár šťourá: To je tajemný syn Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

O synovi Miloše Zemana, jednoho z kandidátů na budoucího prezidenta republiky, se toho moc neví. V minulosti se pokusil spáchat sebevraždu. Ale zatímco David Zeman o svém životě, vztazích s otcem či rodinných poměrech nechce hovořit ani dnes a redakci Blesku položil telefon, Zeman starší se pustil do vysvětlování.

"David se kdysi strašně zamiloval do jedné dívky. Byl tehdy medik, uměl dávkovat léky a spáchal ostentativní sebevraždu. Naordinoval si dávku léků a klesl v bezvědomí na podlahu u jejích dveří. Novináři pak napsali, že spáchal sebevraždu kvůli politické angažovanosti svého otce. David mi po tom, co si to přečetl, napsal, že teď se zavraždí doopravdy. Byly to tři nejstrašnější dny v mém životě," upřesnil Zeman.

Zeman se v synovi poznává

Sám svého syna popsal jako poměrně úspěšného lékaře Fakultní nemocnice v Ostravě. V juniorovi se poznává a vidí v něm i některé ze svých vlastností.

"Do značné míry ano. On má jistý distanc - nebo, chcete-li, ostych - vůči lidem. Ale vzhledem k profesi, kterou vykonává - do styku s pacienty příliš nepřijde, protože je většinou v laboratoři -, mu to podle mě nevadí a neškodí," odpověděl Zeman na dotaz deníku.

Zeman se se synem několik let nevídal, protože Zemanova první žena použila syna jako nástroj odvety. Oba muži se opět sblížili poté, co David Zeman od své matky odešel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…