Havlová brání svou čest. Po bulvárním časopisu chce 5 milionů odškodného

05.12.2012 23:14

Bývalá první dáma Dagmar Havlová žádá soudní cestou pět milionů po společnosti Bauer Media, která vydává bulvární plátek Pestrý svět. Tam totiž vyšel článek o jejím údajném milenci, se kterým měla trávit čas i ve chvíli, kdy umíral její manžel. Městský soud v Praze se dnes začal její žalobou zabývat.

Havlová brání svou čest. Po bulvárním časopisu chce 5 milionů odškodného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dagmar Havlová

 

"Bráním čest svou a čest svého muže, který se už bránit nemůže. Je to moje povinnost. Rozčílily mě ty nehorázné lži," uvedla Havlová pro televizi Barrandov.

Advokát Jiří Trunečka, který zastupuje vydavatelství Bauer Media, poukazoval na dle jeho názoru zbytečnou žalobu: "Jsem přesvědčen, že není důvodná. Jak z článku, tak i z reklamy na toto vydání časopisu je zřejmé, že pojednává pouze o nějakém nařčení. V titulku je napsáno, že se tomu článku ani nechce věřit."

Článek poškodil i nadaci

"Styďte se," zazněla odpověď Havlové. "Snažím se naplno věnovat charitě a ten článek mě strašně poškodil. V nadaci jsme přišli o sponzory, jedna firma nám třeba slíbila půl milionu korun, ale po tom článku se už neozvala," dodala před soudem. Žádá odškodné ve výši pěti milionů korun, jestli se jí podaří uspět, věnuje je prý potřebným.

Verdikt soudu však padne až příští rok. Jak informuje server Týden.cz, jednání bylo prozatím odročeno na březen.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…