Klaus jasně: Rozeštvávači lidí a pisálkové, vy můžete za střelbu

01.10.2012 6:51

Fakt, že na něj bylo stříleno z pistole, je podle prezidenta Václava Klause důkazem velmi špatné situace ve společnosti. Nelze to prý srovnávat s házením vajíček, které už asi dvakrát v minulosti zažil. Podle prezidenta za tuto radikalizaci společnosti nepřímo mohou ti, kteří společnost rozeštvávají.

Klaus jasně: Rozeštvávači lidí a pisálkové, vy můžete za střelbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

Podle Klause se rozhodně nejednalo o „politováníhodný incident,“ jak prý nešťastně celou věc označil premiér Petr Nečas. „To byl spíše prvně za sto let našeho moderního státu atentát na prezidenta republiky. A nad tím není možné mávnout rukou,“ říká prezident v rozhovoru pro MF DNES. Proto bychom prý neměli debatovat o selhání ochranky, ale o mnohem zásadnějších věcech.

Vše k tématu střelba na Klause

„Byl to politický čin, žádná klukovina,“ obává se prezident. Podle něj odráží situaci ve společnosti, která je mimořádně špatná. „Rozeštvávačů je dost a všichni je známe,“ říká prezident. Nechce je však jmenovat a tím jim ještě dělat reklamu.

Význam těchto lidí je podle prezidenta nepochybný. „Společnost se neradikalizuje, společnost je někým radikalizována,“ myslí si Klaus. „Jak si někteří pisálkové zahrávají s mou osobou, nejen s Václavem Klausem, ale s prezidentem republiky, je v civilizovaném státě nevídané,“ uvádí pro příklad.

Podobný názor prezident projevil i na dotaz, zda oceňuje odstoupení šéfa ochranky Jiřího Sklenky. „Radši bych viděl, kdyby odstoupili všichni ti, kteří tuto situaci svými výroky de facto připravovali,“ myslí si prezident.

Proto považuje za nešťastné, že se událost v Chrastavě převádí na selhání ochranky. „Bohužel jde o daleko více,“ obává se.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…