Lenka Procházková přirovnává v kampani kněží k ďáblům

24.09.2012 18:25

Volby do Senátu se začínají rozjíždět na plné obrátky. Jedna z kandidátek - Lenka Procházková - přišla v rámci své kampaně s kontroverzním plakátem zaměřeným proti cirkevním restitucím.

Lenka Procházková přirovnává v kampani kněží k ďáblům
Foto: Archiv LP
Popisek: Volební plakát Lenky Procházkové

Na plakátu je ďábel v podobě mnicha (či kněze), mimochodem dosti připomínajícího Tomáše Halíka. „Kdo lže, ten krade, do pekla se hrabe,“ vzkazuje na plakátu spisovatelka Procházková, která kandiduje do Senátu na Praze 8 za Věci veřejné.

Prý podvod s církevními restitucemi

Procházková nezvolila provokativní kampaň náhodně. „Dělám to zcela záměrně. Chci, aby se lidi probrali, aby se začali zajímat, o co v návrhu zákona jde, patráli po informacích a nenechali se ukřičet stále dokola omýlaným heslem - co bylo ukradeno, musí být vráceno - které v podstatě zastřešuje, celý podvod s církevními restitucemi,“ říká Procházková a dodává, že tento plakát vnímá i jakousi osvětu.

Spisovatelka Lenka Procházková je bojovnice proti stávající podobě návrhu zákona o narovnání s církvemi a podala i trestní oznámení na vládu.

Je čelní představitelkou spolku Šalamoun, kterému se v minulosti podařilo zachránit například Chrám svatého Víta. „Lidé by si měli uvědomit, že jde o jejich peníze. O 134 miliard z jejich daňové kapsy, které by mohly být využity například na nová pracovní místa, modernizaci nemocnic, či vybudování dětských hřišť,“ uzavírá Procházková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…