Ministr LIDEM: Peake bez rezortu, to nejde

01.01.2013 8:28

Straničtí poslanci a předsednictvo nejmenší vládní strany LIDEM se ve čtvrtek sejde k jednání. Strana musí vyřešit současnou situaci - jak získat nějaký aparát pro svou předsedkyni Karolínu Peake a zůstat ve vládě. Podle ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského teď LIDEM čeká na nabídku od ODS. Dá se usuzovat, že když Peake dostane rezort, LIDEM zůstane ve vládě.

Ministr LIDEM: Peake bez rezortu, to nejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schůzi vlády se projednávaly mimo jiné i pokračující metanolové otravy

Premiér Petr Nečas odvolal Peake z postu ministryně obrany poté, co vyhodila svého prvního náměstka a klíčového muže rezortu Vlastimila Picka. Na tento krok LIDEM zareagovala usnesením, že k 10. lednu podají její ministři demise.

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský v rozhovoru pro on-line deník Týden.cz připustil, že existuje cesta, jak tuto výzvu předsednictva upravit a zůstat ve vládě. Nechce však prezentovat svůj postoj dříve, než jej sdělí na jednání strany.

Čekají na nabídku ODS. Zatím žádná nepřišla

"Já vím, že je to lehce nepřehledné. V okamžiku, kdy se paní vicepremiérka dostala do té nepříjemné situace, vydalo předsednictvo nějaké prohlášení. Druhý den přišlo stanovisko grémia ODS, které říkalo, že ODS má zájem, aby koalice pokračovala," říká Jankovský.

Strana LIDEM tedy čeká na nabídku, která z ODS přijde. Zatím prý však žádnou nedostali.

Pokud by Karolína Peake zůstala bez portfeje, vláda ve stávajícím složení podle Jankovského fungovat nemůže. "To je neudržitelné v této podobě. To nejde. Místopředsedkyně vlády jenom jako osoba bez jakéhokoliv rezortu, bez jakékoliv náplně, je nesmysl," říká ministr v rozhovoru pro Týden.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…