Obávaný Zeman rozcupoval dva novináře najednou, hodnotí expert Partii

10.03.2013 13:50

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Vystoupení prezidenta Miloše Zemana hodnotí mediální expert Jiří Mikeš jako skvělé, lidské a příjemné. Jak pro ParlamentníListy.cz uvedl, slabost vidí spíše v televizních moderátorech, kteří na prezidenta Zemana museli být tentokrát hned dva.

Obávaný Zeman rozcupoval dva novináře najednou, hodnotí expert Partii
Foto: Repro Foto: Prima family
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie, který byl natáčen na Pražském hradě

„Já to vystoupení pana prezidenta vidím velmi pozitivně, bylo to velmi lidské, rozumné, a on skutečně v mnohém převyšoval ty lidi z Primy. Opět se ukázalo, že on je skvělý filosof, rétor, a že velmi dobře ví, co říká a o čem mluví. Zatímco u moderátorů se mi místy zdálo, že nebyli až tak připraveni, on byl připraven skvěle,“ hodnotí vystoupení prezidenta v pořadu pro ParlamentníListy.cz Mikeš.

Strojení moderátoři, strojená témata

Co mu vadilo na moderátorech pořadu Janu Punčochářovi a Lence Pastorčákové, bylo prý to, že byli příliš strojení, a to i co se týče vybraných témat.

„Scházelo mi od nich něco lidského, obyčejného, civilního. Třeba otázky – co rodina, co bude dělat ve volném čase, kdo mu šil šaty, co má rád za jídlo, jak hodlá třeba fungovat nejen jako prezident, ale i jako manžel, otec. Co jeho dcera Kateřina. Zda se třeba těší, až jej seznámí s nějakým přítelem, a podobně. Prostě aby to bylo tak trochu civilizovanější. Musíme si totiž uvědomit, že se na to dívá mnoho stovek tisíc diváků, a ti chtějí slyšet takové věci. Témata, která se v mnohém probírala, by snad měla zaznít v Parlamentu, v Senátu či jinde,“ dodává ParlamentnímListům.cz mediální expert.


(Prezident Miloš Zeman a moderátoři Jan Punčochář s Lenkou Pastorčákovou - ReproFoto: Prima family)

Moderátor si vyslechl ostrou kritiku

Moderátorům pořadu Janu Punčocháři a Lence Pastorčákové prezident během diskuze poměrně zatápěl, a to zejména Punčochářovi. „Mýlíte se,“ zaznělo z prezidentových úst na jeho adresu několikrát. „Už mi dochází přátelský tón. Jste klasickým českým novinářem,“ setřel ho a odkázal na část svého prvního prezidentského projevu, v němž podstatnou část českých médií označil za ostrov negativní deviace, s nímž je třeba bojovat. Naopak Pastorčákovou ocenil za její otázku na obsazení prezidentského týmu. Prý se výjimečně správně zeptala.

Lidský prezident

Podle názoru Mikeše si nový český prezident svým vystoupením získal další sympatizanty a prý ti, kteří o něm doposud pochybovali, zcela jistě změnili názor.

„Pokud bude takto Zeman dál postupovat a jednat, civilně, lidsky, jasně, věcně, bude opravdu velmi dobrý prezident.“ dodává Jiří Mikeš.

Na otázku, co by mohlo prezidenta Miloše Zemana v následujících dnech, týdnech a měsících zaskočit třeba ze strany médií, na co by nemusel být až tak připraven, uvedl:

„Leda něco z jeho soukromí. Něco, co nikdo neví, něco, na co není připraven. Ale myslím, že taková věc snad není. On na sebe řekl vše. Leda, že by ho někdo nachytal v 'dobré náladě! po nějaké oslavě. Ale proboha, to je přeci lidské. I prezident si může dát pár panáčků, i prezident má nárok na to být někdy 'veselý', pokud to není třeba při jednání s delegací či jiným státníkem. Miloš Zeman je sice prezidentem, ale stále zůstává i člověkem. Jako každý politik. A na to se často zapomíná,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Mikeš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…