Okamura: V devatenácti jsem koktal a dělal popeláře. A...

25.10.2012 14:36

Tomio Okamura vtrhl do kampaně před prezidentskými volbami a věří, že se mu podaří během necelého měsíce sehnat padesát tisíc podpisů. Již nyní je prý v polovině. Cítil se skvěle, je v nejlepších letech a má jasnou vizi, jak prezidentský úřad vykonávat. Rozhodně tam prý nechce trávit důchod.

Okamura: V devatenácti jsem koktal a dělal popeláře. A...
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Volební vůz Tomia Okamury

Jeho přátelé a příznivci sbírají podpisy asi dva týdny a již se jim prý podařilo posbírat 25 tisíc podpisů, což je polovina požadovaného počtu. Proto novopečený senátor věří, že se mu podaří do 6. listopadu, kdy je třeba podpisy odevzdat, zákonnou podmínku splnit.  

„Jsem v nejlepším věku, plný energie a sil. Prezidentství není pro mě jen způsob, jak odejít do důchodu,“ vzkazuje nejmladší z prezidentských kandidátů, který zákonnou věkovou hranici překročil před necelým rokem.

Nepovažuje však za nezbytné ve volbách uspět. „Už jen volební kampaň mi umožní debatovat nad problémy, které trápí lidi,“ věří muž, který nedávno zvítězil v senátních volbách na Zlínsku. „Pokud bych vyhrál, zachoval bych si tu politiku, pro jakou mě zvolili lidé,“ uvedl.

Lidé si podle něj musí ujasnit, koho v prezidentské funkci chtějí. „Zda loutku, ohebného kariéristu nebo osobnost, která přesně ví, co a jak chce prosadit,“ myslí si Okamura.

Okamura má japonského otce a českou matku. Díky tomu žil v Česku značnou část dětství. „Do Japonska jsem se vrátil v osmnácti. Začal jsem pracovat jako popelář a ještě navíc jsem hodně koktal,“ vzpomíná muž, který nyní úspěšně podniká v turistickém ruchu. Dnes o něm prý v souvislosti s prezidentskou kandidaturou v České republice píší i japonská média.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…