Prezident Klaus v Partii: Přímou volbu jsem nechtěl, takže mě nezajímají nějaké vzorečky

16.12.2012 11:19

V nedělní Partii na TV Prima Family, tentokrát v majestátním prostředí Pražského hradu, usedl za stolek pouze jeden hráč - prezident republiky Václav Klaus.

Prezident Klaus v Partii: Přímou volbu jsem nechtěl, takže mě nezajímají nějaké vzorečky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Úvod obstarala stručná úvaha moderátora o adventu, který by měl být časem klidu, v době dramatických politických turbulencí. Podle prezidenta nikdy v historii nebyla idylická doba, proto bychom se navzdory nepříliš pozitivním zprávám z poslední doby neměli oddávat neklidu, ale spíše využít adventního času ke zklidnění.   

Podle něj je důležité, aby negativní zprávy nebyly médii ještě více zneužívány. „Já mám občas pocit, že novináři se zbláznili,“ poznamenal prezident.  Podle něj je na velkou úvahu, do jaké míry jsou zprávy skutečně závažné a do jaké míry jsou mediálně zveličené.

Pak se debata přenesla k jedné z aktualit tohoto týdne, rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o prezidentské volbě. „Já jsem s přímou volbou nesouhlasil, takže se nezajímám o její technikalie a vzorečky“, ujistil prezident.

Důležité podle něj je, aby byl zvolen kvalitní kandidát, který by mohl naší zemi vést dál. Prezident mezi adepty takového adepta vidí, ale nechce jej jmenovat. „Mohlo by to být považováno za polibek smrti“, vysvětlil Klaus.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…