Proboha. Nejpitomější video na podporu Schwarzenberga jede po internetu

24.01.2013 13:02

Kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg (TOP 09) má další podporovatelku. Berenika Kohoutová, dcera spisovatelky a údajné Havlovy milenky Ireny Obermannové se rozhodla podpořit knížete ve videoklipu Volte Karla, kde zpívá na jeho podporu.

Proboha. Nejpitomější video na podporu Schwarzenberga jede po internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kdo bude nakonec prezidentem České republiky, Miloš Zeman nebo Karel Schwarzenberg ?

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Kohoutová ve svém videoklipu na podporu Schwarzenberga zvolila poněkud neotřelý styl. Celé video a zejména pak slova písně, které si mladá umělkyně sama napsala, by se dalo řadit k těm odvážnějším.

"Volím tebe Karle, tak hobluj a vař,
postavím ti harém, vyzpívám svatozář.
Polož spící hlavu ke mně do klína,
a pak až tě zvolej, vem mě do kina,"

zpívá Kohoutová v první sloce písně. Ve druhé sloce pak mladá zpěvačka prezidentskému kandidátu slibuje, že si na Hradě ohřeje "svý pankáčský kosti" a že mu na oplátku ukáže svůj výstřih. Sloku zakončuje doporučením, ať si kníže napěchuje dýmku, protože začíná jeho mise, a prosbou "nedovol, ať skončím po volbách zas s hlavou v míse".

Buď náš děda, král i šperk...

Celé video, které podkreslují jak záběry na zpěvačku, tak i úryvky ze Schwarzenbergova politického života, korunuje opakující se refrén:

"Buď náš poklad a náš šperk,
buď prezident Schwarzenberg.
Buď náš děda a náš král,
buď ten Karel, co to dal."

Prznění prezidentů pokračuje

O vhodnosti tohoto videoklipu a o jeho prospěšnosti Schwarzenbergově kampani pochybují novináři časopisu Reflex. Podle nich je toto video "przněním prezidentů" a zasloužilo by si cenu pro "Nejtrapnější videoklip na téma Volím Karla".

Podle Reflexu toto video není jen pomyslným posledním hřebíčkem do rakve Schwarzenbergovy kampaně: "Berenika Kohoutová onu rakev polila benzínem, zapálila, hodila do drtiče odpadu a vysypala do žumpy. Je smutné, že agitujícím umělcům nedochází, jakou medvědí službu celé knížecí kampani svými výtvory prokazují."

Video od středy letí Facebookem, tisíce lidí jej shlédly na serveru Youtube, objevilo se kromě webu Reflexu i na serveru Britské listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…