Proti všem: Známí fotbalisté jdou do voleb za malou stranu

23.07.2012 13:05

Herec Jiří Krytinář přijel do Liberce podpořit na tiskovou konferenci Stranu pro otevřenou společnost, která představila své kandidáty do krajských voleb.

Proti všem: Známí fotbalisté jdou do voleb za malou stranu
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

„Jde o stranu, kterou jsem celý život hledal. Jde napříč politickým spektrem, má program pro lidi chytré a slušné. Původně jsem za ně chtěl kandidovat, ale protože ještě nemám vyřízené trvalé bydliště v Jablonci, chci jim přispívat jinou svoji činností,“ sdělil.

Maier: Už nechci jen sedět a kritizovat

Pokud by se konal turnaj politických stran v malém fotbale, měla by Strana pro otevřenou společnost velkou šanci na vítězství. Na své kandidátce má dva výborné fotbalisty. Sedmičku zaujímá bývalý brankář Slovanu Liberec a Rapidu Vídeň Ladislav Maier, čtrnáctku stále aktivní fotbalový profesionál Milan Fukal, obránce FK Jablonec, Sparty a v současnosti Hradce Králové. Oba oblékli i reprezentační dres České republiky. „Nejsem jenom vějičkou pro voliče. Už nechci jen sedět a kritizovat, ale také se pokusit něco konkrétního udělat,“ vysvětlil Maier.

Halamová: SOS není výtahem k moci

Jedničkou a lídryní SOS do krajských voleb je Lídie Vajnerová, současná náměstkyně hejtmana pro kulturu, památky a cestovní ruch. Ve vedení kraje je osamocená, obklopená sociálnědemokratickou převahou. V posledních krajských volbách získala SOS 6,12 procent hlasů a šla do koalice s vítěznými sociálními demokraty. Vznik této kalice umožnili svoji podporou komunisté.

Původně měla SOS v krajském zastupitelstvu tři členy. Krátce po volbách však z ní odešlí současný novoborský starosta Jaromír Dvořák ke Starostům pro Liberecký kraj a Lukáš Pleticha k sociálním demokratům. „Z tohoto lidského a morálního selhání jsme se poučili a sestavení kandidátky jsme věnovali mimořádnou pozornost. Jsou na ní lidé, kteří chtějí skutečně pracovat, a ne pouze využít stranu jako výtah k moci,“ upozornila šéfka SOS Lenka Halamová, která na kandidátce figuruje na druhém místě.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…