Rakvička za 6 korun a další mňamky ze sněmovny. Bulvár přináší ceník

07.05.2012 8:41

Mnoho rodin a seniorů doslova převrací na dlani každou korunu a šetří i na jídle. V Poslanecké sněmovně se však zastavil čas. Zákonodárci se totiž stravují za stejné ceny, které platily před deseti lety. Například kuřecí vývar s masem je přijde na pouhých 9 Kč a hovězí pečeně na česneku, špenát a bramborové knedlíky na 69 korun. Informuje o tom deník Blesk.

Rakvička za 6 korun a další mňamky ze sněmovny. Bulvár přináší ceník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koláčky

Tajemství sněmovní jídelny je podle deníku přísně střeženo. Dovnitř se totiž dostanou pouze vyvolené osoby. Téměř nemožné je prý získat jídelní a nápojový lístek. Blesku se podařilo získat jeden exemplář. Po nahlédnutí je prý jasné, že poslanci se stravují za polovinu. Například zeleninový salát s hermelínem stojí 36 Kč a kuřecí nudličky s ořechy a rozinkami a oblohou přijdou poslance na 84 Kč.

Podle Blesku je jasné, proč se ani jeden z poslanců nechce dobrovolně vzdát svého mandátu. Nepřišli by totiž pouze o moc, peníze a tučné náhrady, ale také o vstup do míst, kde se mohou i se svou rodinou dobře najíst a napít. Za Staropramen dají desetikorunu, krůtí steak s rajčaty a mozarellou přijde na 71 Kč. Lákavé ceny mají i zákusky. Rakvička se šlehačkou je k mání za pouhých 6 korun a palačinka se zmrzlinou, vaječným koňakem a šlehačkou stojí 20 Kč.



Poslanecká restaurace je určená pouze pro poslance a jejich hosty. Bez doprovodu nebo příslušné karty se dovnitř sněmovny veřejnost nedostane. Blesku po podařilo získat jídelní lístek od svého čtenáře. Za hlavní jídlo a pití zaplatil v poslanecké restauraci necelých sedmdesát korun. Za karbanátek s dvěma kopečky bramborového salátu dal čtyřicet devět korun.

„Ceny se určitě změnily. Rostou spolu s tím, jak rostou náklady. Je to jako všude jinde,“ řekl Blesku ředitel tiskového odboru Poslanecké sněmovny Roman Žamboch.

„Jestli si to lidé ve sněmovně opravdu myslí, pak už asi dlouho nebyli jíst někde jinde," dodává v reportáži Blesk.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…