To jsou hlavní obvinění za pančovaný chlast: Zadlužení chudáci a nováčci

26.09.2012 6:42

Dva muži, kteří pustili na trh jedovatý metylalkohol, prý podle policistů nebyli žádní zkušení šíbři kořalkového podsvětí. Naopak - byli to dva nezkušení nováčci, kteří v opavském skladu smíchali jedovatý metanol s nezávadným etanolem a směs pustili mezi prodejce. Podle policie oba potřebovali peníze, neboť spláceli hypotéky, jeden z nich byl v akutní finanční tísni.

To jsou hlavní obvinění za pančovaný chlast: Zadlužení chudáci a nováčci
Foto: hns
Popisek: Metylalkohol, ilustrační koláž

Tomáš Křepelka podle MF DNES vedl firmu Cargolic, vyrábějící autokosmetiku, Slovák Rudolf Fian byl jeho podřízeným, který byl však hlavním hybatelem pančovacího byznysu. Právě on se podle policistů zhroutil a začal vypovídat. Zdá se, že oba muži na pančování vůbec nevydělali- byl to jejich první pokus, a než stihli vyinkasovat peníze, začala jejich síť zatýkat policie.

„Já myslím, že toho moc vydělat nestihli. V tomhle byznysu se nedávají peníze z ruky do ruky, a než něco získali, tak to vyšlo najevo a všichni distributoři měli rázem jiné starosti, než něco platit,“ říká kriminalista z týmu Metyl.

Tomáš Křepelka původně působil jako obchodní zástupce firmy Morávia Chem, vyrábějící brzdové kapaliny a náplně do ostřikovačů. Před několika lety se osamostatnil a ve středních Čechách založil firmu Cargolic. Podnikání mu však nevynášelo tolik, kolik potřeboval, takže se s podřízeným Fianem rozhodli letos v létě část pravidelné zásilky metanolu využít jinak. Smíchali jej s etanolem a směs prodali kamarádovi na Zlínsku, kterého policisté zatkli už před deseti dny a označili za „velkoobchodníka s lihem“.

Podle policistů oba muži, obvinění z kvalifikované skutkové podstaty trestného činu obecného ohrožení, za které jim hrozí až doživotní vězení, věděli, co dělají. Sice nikoho nechtěli usmrtit, ale zároveň věděli, že pracují se smrtelným jedem. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…