V Radě Plzeňského kraje zasednou dva komunisté

28.10.2012 21:00

Sociální demokracie poskytne dvě místa v radě KSČM společně tak vytvoří menšinovou vládu. Po nedělním odpoledním jednání to novinářům sdělily špičky plzeňské ČSSD. Komunisté budou o konkrétních osobách ještě jednat.

V Radě Plzeňského kraje zasednou dva komunisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„O těch dvou místech se zatím dozvídám jen z médií,“ řekl pro ParlamentniListy.cz komunistický krajský lídr a poslanec Karel Šidlo. „Předpokládali jsme nějakou přímou účast, ale od sociálních demokratů ještě nemáme konkrétní nabídku. Proto vám ani nebudu říkat naše horké kandidáty. Navíc první volební zastupitelstvo je odloženo vzhledem k podané stížnosti na průběh voleb. Takže se bude čekat na rozhodnutí Krajského soudu v Plzni. Navíc je třeba se ještě s koaličními partnery dohodnout na obsazení výborů a dalších postů, takže sdělovat konkrétní jména je předčasné,“ dodal ještě Šídlo.

Podle informací, které ParlamentniListy.cz získaly, jsou KSČM nabízeny volné posty, a to v resortu kultury a cestovního ruchu a dále pak v sociální oblasti. Další vývoj by měl být konkretizován nejdříve koncem týdne.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vf

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…