Ve sněmovně byl Bolek Polívka

07.06.2012 22:10

REVUE Zcela nenápadně zavítalo do Poslanecké sněmovny Jeho valašské veličenstvo Bolek Polívka. Jeho hostitelem byl poslanec Walter Bartoš (ODS) a jak řekl ParlamentnímListům.cz, kraťoučká návštěva valašského krále a skvělého herce ve sněmovně se netýkala ani politiky, ani peněz, ale kulturního hostování na Bolkově farmě, a to nejen Waltera Bartoše a jeho kapely, ale také ministra zemědělství Petra Bendla, který je podle Waltera Bartoše skvělý kytarista.

Ve sněmovně byl Bolek Polívka
Foto: ČT
Popisek: Bolek Polívka v pořadu Manéž Bolka Polívky

Na počátku všeho byly klíče. Obrovský svazek klíčů, který se ve sněmovním skenu, kterým procházejí zavazadla všech nezaměstnanců a neposlanců, zachytil na kabelce redaktorky ParlamentníchListů.cz. „To budou asi Bolka Polívky,“ zahučelo kolem, když se redaktorka odmítla ke klíčům hlásit.

Bolek Polívka proklouzl sněmovnou téměř neviditelně. Zrovna se projednával zákon o exekutorech

Po chvilce pátrání ParlamentníListy.cz zjistily, že Bolek Polívka byl hostem poslance Waltera Bartoše a přijel se domluvit i s ministrem Petrem Bendlem na kulturním charitativním programu, který by měli společně „spáchat“ na Bolkově ranči. Pozornost novinářů se zrovna soustředila na novelu zákona, která upravuje činnost exekutorů, takže se Bolkovi podařilo proklouznout v podstatě nepozorovaně.

Jak řekl Walter Bartoš, není to poprvé, co se podobně domlouvají s valašským králem. „Spolupracujeme na filmech, na koncertech, a Bolek se chtěl setkat s ministrem Bendlem, který hraje velmi dobře na kytaru a je velmi kulturní osoba,“ řekl nám Bartoš. „Upozorňuji, že nejde ani o spolupráci politickou, ani finanční, ale opravdu ryze kulturní,“ směje se Bartoš. „Pan ministr hraje velmi dobře na kytaru, hraje folkovou hudbu a právě v této rovině se ta spolupráce bude odehrávat,“ dodává.

Sám Walter Bartoš má kapelu „Walter Bartoš band“, v níž hraje na basovou kytaru. „Domlouvali jsme se proto na spáchání nějaké „produkce“ na valašském ranči,“ upřesňuje Bartoš. Jeho kapela se věnuje hlavně jazzové a bluesové hudbě. „Jsou to 60. a 70. léta,“ dodává.

„Je to pravda,“ potvrzuje ParlamentnímListům.cz kulturní spiklenectví Petr Bendl. „S Bolkem se znám řadu let díky naší společné dobré známé, jejíž chalupa sousedí s Bolkovou,“ říká Petr Bendl. Přiznal, že na kytaru hraje od 14 let, dokonce si sám píše písničky. Že hraje hezky, potvrdili nám i někteří očití svědkové ze sněmovny.

Konkrétní program zatím nemáme, ale určitě něco spácháme, slibuji oba politici

„Konkrétní představu, co to bude, zatím nemáme, spíš jsme prozatím plánovali, že nějaké koncerty bychom společně mohli spáchat,“ říká Petr Bendl. Jak řekl, neví zatím ani, zda bude hrát sám, nebo s kapelou. „Nějakou legraci určitě vymyslíme. Je mi to vcelku jedno, hraji, jak se to hodí. Buď sám, nebo se přidám k nějaké kapele," říká Bendl. Konkrétně na Moravě prý spolupracuje rád například s Romanem Horkým, nebo skupinou Kamelot. „Zatím jsme nic konkrétního nedohodli, jen jsme si řekli, že se potkáme na farmě a tam se domluvíme, co spácháme,“ směje se Bendl. I on, i poslanec Bartoš slíbili, že až budou známé konkrétnější termíny, že je ParlamentnímListům.cz prozradí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…