Vít Bárta: Moje Kačenka Klasnová bojuje a dře. Je to hvězda roku

31.12.2012 10:08 | Zprávy

Vánoční čas přiměl k bilancování a oceňování zásluh i vlivného poslance Věcí veřejných Víta Bártu. Hlavní duch véček proto na svém blogu prezentoval obsáhlé vyznání, kde ocenil roli své ženy a předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřiny Klasnové při mnoha turbulencích, kterými véčkařská partaj v roce 2012 prošla.

Vít Bárta: Moje Kačenka Klasnová bojuje a dře. Je to hvězda roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

Bárta přiznává, že když byl v dubnu odsouzen, ač jednoznačně dokázal, že uvedený skutek nespáchal a naopak byl obětí komplotu, zhroutil se mu svět. Hned poté navíc mnoho jeho kamarádů začalo opouštět véčkařskou loď a začali se předhánět, kdo se více zavděčí premiéru Nečasovi.  Jeho manželka se prý v tu chvíli postavila do čela zbývajících a semkla je k tvrdému odporu. „Nebýt jí, nejsem si jist, zda by dnes VV vůbec existovaly,“ píše Bárta.

Jeho žena prý zachránila loď, kterou Bárta s Radkem Johnem vybudoval, a navíc se v nejtěžších chvílích postavila nikoliv po jeho bok, ale jako štít před něj. „Chránila mě proti novinářům i politikům, pomáhala mi se udržet, a nenechat se vyvést z míry a ještě přitom stihla udržovat teplo domova, kde se na to peklo kolem dalo dokonale zapomenout,“ vzpomíná poslanec.

Celý blogový příspěvek Víta Bárty ZDE

Hvězdou je však prý Klasnová i z jiných důvodů. „Málokterá předsedkyně poslaneckého klubu v historii ČR zažila tolik vyhrocených a proradných jednání vlastních oveček jako právě moje drahá polovička,“ myslí si Bárta. Navíc je všechny dokázala zvládnout s noblesou. Odchod z vlády, druhý puč v podání Karolíny Peake, pak opuštění klubu od Josefa Dobeše a Milana Štovíčka, to vše musela řešit. Nakonec se vyselektovalo tvrdé jádro a klub pod vedením Kateřiny Klasnové kráčí dál.

A jen tak mimochodem dokázala jako poslankyně prosadit zvýšení kompetencí NKÚ, projasnit některé temné kouty Lesů ČR a přispět k záchraně lázní v Kyselce. „Práce, kterou Kačenka odvádí pro stranu, je prostě mnoho a já jen doufám, že nepoleví ani v příštím roce,“ uzavírá Vít Bárta své vánoční vyznání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…