Vít Bárta odhalil podvod, který vás láká do pasti

21.08.2012 22:02

Vít Bárta varuje čtenáře svého blogu před firmou RES Online, která je podle něj klonem neblaze známé podvodné katalogové firmy EO Servis. Má stejnou osobu jednatele, adresu a dokonce i stejné společníky, byť skryté za dvě fiktivní zahraniční firmy, které překvapivě sídlí na úplně stejné adrese. I tato firma napodobuje povinně vyplňované formuláře ČSÚ a věří, že nezkušené začínající firmy vláká do pasti.

Vít Bárta odhalil podvod, který vás láká do pasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta řekl, že kandidovat nebude

Nachytal se na ně prý i dokumentarista Břetislav Rychlík, který společně s manželkou založil firmu Plum production. Dorazil jí i formulář označený RES - registr ekonomických subjektů. „Formulář vypadal, že je z Českého statistického úřadu, který zveřejňuje povinné údaje na webu. Proto jsme ho vyplnili a v přiložené odpovědní obálce odeslali zpět,“ uvedl k tomu režisér s tím, že adresa byla na poštovní přihrádku, kterou ale úřady používají poměrně často, takže to nevzbuzovalo žádnou pochybnost.  

  • Bárta detailně popsal podvody ZDE

Po několika dnech dorazila výzva k zaplacení nemalé částky a k ní rovnou i pokuta, takže firma dopředu počítala s tím, že „klient“ se bude zdráhat platit. Následně režisér Rychlík podal na policii trestní oznámení pro podvod a nekalou soutěž. Policie se však s takovými případy neumí vypořádat, a tak případ odložila.

Následně prý podvádějící společnosti napsal dopis, kde odmítl platnost smlouvy z důvodu zjevného omylu. A od té doby má prý od těchto podvodníků pokoj.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…