Vladimír Remek utnul spekulace: Do boje o Hrad nejdu

15.02.2012 19:58

EXKLUZIVNĚ Europoslanec a bývalý kosmonaut Vladimír Remek se do bitvy o Pražský hrad nechystá. Pro Parlamentnílisty.cz prohlásil, že je potěšen tím, že je v souvislosti s přímou volbou hlavy statu zmiňován i oslovován, ale neví, co by se muselo stát, aby při současném stavu a úrovni domácí politiky kandidaturu přijal.

Vladimír Remek utnul spekulace: Do boje o Hrad nejdu
Foto: Pavel Ševela / wikimedia.org
Popisek: Europoslanec Vladimír Remek

Schválení přímé volby hlavy státu otevřelo spekulace, kdo se může o prezidentský úřad ucházet. Kromě těch, co se ke kandidatuře veřejně hlásí – tedy expremiéra Jana Fischera, předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga či předsedkyně Suverenity Jany Bobošíkové – se mluvilo také o europoslanci zvoleném na kandidátce KSČM Vladimíru Remkovi.

„Samozřejmě, že jsem zaznamenal v mediálním prostoru nejen hlasy, ale hlavně spekulace po schválení tzv. přímé volby, ve kterých jsem také zmiňován jako možný kandidát na prezidenta republiky. Pochopitelně, lidsky mne potěšilo, jak poměrně velká část lidí si myslí, že bych mohl tento úřad zastávat,“ říká pro ParlamentníListy.cz Vladimír Remek.

Jednání o kandidatuře se žádnou politickou stranou nevedl

„Nesmírně si toho cením, tím spíš, že jsem nikdy ´neohlásil´ svou kandidaturu – přímo ani nepřímo. V posledních letech jsem navíc jakákoli relevantní jednání na téma mé případné účasti v prezidentských volbách se žádnou politickou stranou nevedl,“ upozorňuje muž, který se do historie zapsal jako první československý kosmonaut.

„Ano, oslovovala a oslovuje mne řada lidí i nejrůznějších skupin, abych do toho tzv. ´šel´. Moje odpověď ale bývá prakticky ve stejném duchu: ´Děkuji za důvěru, ale pro mne to není na pořadu dne´. Upřímně nevím, co by se muselo stát, abych – při současném stavu a úrovni domácí politiky – tento názor změnil,“ dodává pro ParlamentníListy.cz Vladimír Remek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…