Vystřídal ve sněmovně "rebely" a teď hájí jejich trafiky: To snad měli jít na pracák?

10.01.2013 19:02

Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř opustili Poslaneckou sněmovnu po kritice zvýšení DPH. Daňový balíček byl pak prosazen, když na jejich místo nastoupili „náhradní“ poslanci. Nedávno se dva z nich dostali do dozorčích rad státních podniků.

Vystřídal ve sněmovně "rebely" a teď hájí jejich trafiky: To snad měli jít na pracák?
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tři noví poslanci za ODS - Pavel Bohatec, Miroslav Bernášek a Roman Pekárek

Pavel Bohatec se po posledních poslaneckých volbách do Sněmovny nedostal. Až poté, co loni tři „rebelové“ ODS odstoupili, byl jedním z náhradníků na jejich místo. Nyní Ivan Fuksa vede Český Aeroholding a Marek Šnajdr zasedl v radě Čepra.

„Nemám žádné ověřené informace o tom, že by pan premiér za vzdání mandátů nabízel mým stranickým kolegům lukrativní posty,“ hájí je a Petra Nečase Bohatec v odpovědi na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

„Pokud poslanec, stejně tak jako každý jiný volený zástupce, po skončení svého mandátu pracuje v oboru, na který je odborně připraven a kterému rozumí, nevidím žádný důvod, proč by na tomto postu nemohl působit a proč by mělo jít o nějakou podobnost s prostitucí nebo dopouštěním se trestného činu podplácení,“ naráží například na slova Karla Schwarzenberga o prostituci jako tolerovaném jednání, což je prý tomuto případu podobné.

Bohatec však s takovým označením pro trojici občanských demokratů nesouhlasí. „Měl by snad starosta, primátor, hejtman, senátor, poslanec a další volení činitelé po ukončení mandátu odejít na Úřad práce jenom proto, že vykonávali významné veřejné funkce a aby tedy nad nimi nebyl nějaký stín pochybnosti o tom, že novou pracovní příležitost dostali za ‚zásluhy‘?“ ptá se závěrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…