Realitka, která dluží pokutu třebíčské radnici, je v insolvenci

24.10.2009 12:04

Poslanci rozhodnou, zda zbaví svého kolegu Pavla Wolfa imunity a vydají ho tak k trestnímu stíhání kvůli úvěrovému podvodu a porušování autorských práv.

Realitka, která dluží pokutu třebíčské radnici, je v insolvenci

Realitní kancelář Lima Real, která třebíčské radnici dluží desetimilionovou pokutu, je v insolvenčním řízení. Město Třebíč pokutovalo realitní kancelář za nedodržení smluvního termínu kolaudace obchodů Interspar a Lidl a za nedostatečnou silnici, která byla této lokalitě vybudována. Kancelář přitom koupila pro tuto výstavbu velmi výhodně pozemky od města a obratem je prodala developerům za mnohonásobně vyšší cenu, uvádí dnešní regionální příloha Mladé fronty Dnes (MfD). 

Kauza dlouhodobě vyvolává spory v třebíčském zastupitelstvu, šetřila ji také protikorupční policie, ale bez výsledku. O vymáhání sankce 10,4 milionu korun rozhodli radní města loni v létě, pak ale třebíčský starosta Ivo Uher toto rozhodnutí zastavil kvůli tvrdosti. Uplatňovat pokutu se radní opět rozhodli letos v dubnu. Lima pak požádala zastupitele o prominutí sankce, zastupitelé o tom ještě nerozhodli. 

Limu Real a.s. poslala do insolvence znojemská firma Adventin kvůli dluhu ve výši 14 milionů korun. Minulý čtvrtek se Lima k dluhům oficiálně přihlásila u Krajského soudu v Brně a souhlasila, aby soud vyhlásil její úpadek. Vymožení pokuty pro město tak zřejmě není moc pravděpodobné, protože podle majitele Martina Běhala nemá realitní kancelář žádný majetek ani zaměstnance. 

MfD ale Běhal řekl, že jeho synové pokračují v podnikání s realitami ve firmě Lima Real, s.r.o. Pod novým jménem Guverne a s jiným majitelem prý bude na trhu působit i Lima Real, a.s.

Foto: trebic-mesto.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

D.O.S.T. vyrazilo na Hrad, Klaus tentokrát nepřišel

18:12 D.O.S.T. vyrazilo na Hrad, Klaus tentokrát nepřišel

Skupina konzervativců s názvem Sdružení Akce D.O.S.T uspořádala letos již druhý ročník pochodu na Hr…