ČT předvolební speciály odvysílá čtyřikrát týdně a navrch dá Superdebatu

30.08.2013 10:07

Zatímco se ParlamentníListy.cz již po několik dní snažily získat od České televize informaci, kdy se budou vysílat předvolební speciály, a snaha zůstala nakonec bez výsledku, deníku Právo se fakta sehnat podařilo.Televize prý chystá intenzivní předvolební debatní speciály již od 25. září. Z regionů se budou vysílat živě vždy od pondělí do čtvrtka. Den před volbami pak ČT odvysílá i velkou Superdebatu.

ČT předvolební speciály odvysílá čtyřikrát týdně a navrch dá Superdebatu
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

„Česká televize chystá před předčasnými volbami do sněmovny již od 25. září intenzivní předvolební debatní speciály, které se začnou vysílat živě z regionů vždy od pondělí do čtvrtka, tedy čtyřikrát do týdne,“ sděluje dnes deník Právo. Kromě těchto debatních speciálů pak Česká televize připravuje k volbám ještě živě vysílanou Superdebatu. Ta bude vysílána ve čtvrtek 24. října, tedy den před volbami a proběhne pravděpodobně v Praze.

„Novinkou se letos stane čtrnáct tematických okruhů k diskusi, které budou přiřazeny do jednotlivých regionů podle statistického klíče. Například v kraji, kde žije nejvíce důchodců, se povede diskuse o tématu penzijní reformy a o všem, co se stářím a důchody souvisí,“ uvádí Právo.

Připomíná ovšem, že se detaily vysílání ladí, ovšem na středečním jednání Rady ČT generální ředitel Petr Dvořák již sdělil, že se počítá v každém kraji s účastí lídrů či představitelů prvních šesti politických stran, které v tom daném regionu uspěly v předvolebních výzkumech.

„Zda se kromě tradičního moderátora předvolebních speciálů Václava Moravce ujme moderování i někdo jiný, není ještě rozhodnuto,“ připomíná pak deník.

Ovšem právě dramaturgyně pořadu Otázky Václava Moravce Hany Andělové se již minulou neděli ParlamentníListy.cz tázaly, jak to s předvolebními speciály bude. Tehdy to ještě podle jejích slov zpravodajství nevědělo, jasno mělo být až toto úterý odpoledne. „Já nemohu takovou informaci podat, otázejte se na tiskovém oddělení,“ zněla odpověď Andělové 27. srpna.

Jenže na tiskovém oddělení nic neřekli. „Já to nemám kde zjistit. Možná, že se to bude projednávat na Radě ČT. Takže když něco budeme vědět, sdělíme vám to,“ uvedla k dotazu ParlamentníchListů.cz tisková mluvčí Alžběta Plívová.

Večer pak redakci Plívová napsala e-mail s tímto sdělením: „Česká televize zveřejní včas komplexní informace o svém předvolebním vysílání, a to včetně termínu všech debat. V tuto chvíli se na pojetí ještě pracuje.“

Sobotka se setkal s Dvořákem. Proč?

Předvolební výzkumy mají pro ČT provádět letos dokonce tři agentury, jejich jména nebyla ve středu oznámena. Možnost sdílení předvolebních průzkumů veřejnoprávní televize nabídla Českému rozhlasu (Čro). Rozhlas se má vyjádřit do konce tohoto týdne.

Webový portál Prvnizpravy.cz dnes uvedl, že se ve čtvrtek dopoledne v pražské restauraci La Gare sešli na utajeném setkání ředitel České televize Dvořák a předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. O čem však Sobotka s Dvořákem v dopoledním čase jednali, není zatím jasné.

„Mohlo jít o nějaké předvolební dohody?" táží se Prvnizpravy.cz. Další otázkou je, zda Právo nemohlo možná díky této schůzce získat nějaké výlučné informace i o předvolebních speciálech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…