Globalisté prý přitvrdili, Klaus vydá novou knihu o oteplování

21.08.2009 14:16

Dva roky po knize Modrá, nikoli zelená planeta vydá prezident novou sbírku svých kontroverzních ekologických názorů. Bude se jmenovat Modrá planeta v ohrožení.

Globalisté prý přitvrdili, Klaus vydá novou knihu o oteplování

Prezident Václav Klaus zřejmě bude dva roky po vydání knihy Modrá, nikoli zelená planeta opět škádlit zastánce teorií o globálním oteplování planety. Už příští pátek totiž podle deníků Mladá fronta Dnes a Aha pokřtí novou knihu.

Jmenovat se bude Modrá planeta v ohrožení a vyjde jako předchozí prezidentova "modrá" publikace v nakladatelství Dokořán.

"Globální teplota je zneužívána k dalšímu radikálnímu vstupu státu a politiky do lidské společnosti, čehož jsme právě teď svědky," cituje MfD z nové knihy.

Prezident prý na přebalu nové knihy píše například to, že ekologičtí aktivisté si "nás přejí ovládat a kontrolovat".

Klaus se dlouhodobě označuje teorie o globálním oteplováním za hysterii, která je podle něj daleko větší hrozbou než samotná klimatická změna. V ohrožení je svoboda a prosperita, nikoli podnebí, říká.

Proti mainstreamu

Klausovy ekologické názory, v nichž prim hraje svoboda a volnost trhu, bývají často označovány za kontroverzní. Nicméně ve svém okolí není sám. Například zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek letos vydal knihu Smrt ve středu.

Prezident sám ji označil za "objevnou a nesmírně užitečnou", kniha podobně jako Klausova akcentuje téma svobody nad ostatní. Hájek se oproti Klausovi vyjadřuje o více tématech, kritizuje masově přijímanou evoluční teorii, Václava Havla označuje za "neomarxistu" a Usámu bin Ládinovi tvrdí, že je to spíše virtuální realita než skutečná osobnost.

Například o kouření Hájek soudí následující: "Nikdo dosud neprokázal, jak významný vliv má kouření na úmrtnost. Prokázat to současnými metodami ani nejde. Boj proti kouření je boj proti svobodě."

Foto: hrad.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …