Topolánek varuje: Přijde další Toskánsko

09.09.2009 7:39

Mirek Topolánek včera novinářům sdělil, že se podle jeho informací chystá další aféra Toskánsko. Dokumenty, které ji mají dokazovat jsou prý falzifikáty.

Topolánek varuje: Přijde další Toskánsko

Topolánek se domnívá, že někdo na něj chystá pokračování Toskánské aféry. Podle něj budou představeny dokumenty, které mají dokázat jeho údajné vlastnictví některé z firem, na něž média v kauze poukazovala.

"Informace, které mám, svědčí o tom, že se připravuje kauza Toskánsko dvě na základě falzifikátů, které mají prokazovat jakési mé vlastnictví. Vylučuji, že by taková možnost existovala," prohlásil Topolánek.

Přišít mu prý chtějí vlastnictví jedné z firem, o které média informovala jako o možném majiteli vily, ve které Topolánek trávil dovolenou.

Přestože nic nenasvědčuje tomu, že by se chystalo nějaké pokračování kauzy, Topolánek si stojí za svým a tvrdí, že se brání dopředu.

"Protože nelze dokázat neexistenci něčeho, tak to říkám dopředu, abyste viděli, že jsem na to připraven, že je budu rozporovat. Tato kauza mě nemůže odradit od toho, abych normálním způsobem pracoval v kampani na volbách, a proto to říkám dopředu," vysvětlil Topolánek.

Kdo však za údajným rozpoutáním aféry Toskánsko 2 stojí, Topolánek odmítá prozradit. Předem však pohrozil novinářům, že pokud začnou aféru znovu rozmazávat, bude je žalovat.

Topolánkovo avízo už stihl okomentovat i Karel Randák, který rozpoutal Toskánskou aféru tím, že předal Mladé frontě Dnes kompromitující fotografie předsedy ODS na jachtě. "Paranoik! Nemám potuchy, o co jde," prohlásil k Topolánkovým obavám.

Aféra, kterou označil jako Toskánsko, se vyvinula po zveřejnění tajně pořízených fotografií z dovolené předsedy ODS v Itálii. Fotografie zachytily šéfa ODS v luxusní vile a na jachtě společně s lobbisty a podnikateli, včetně šéfa ČEZ Martina Romana. Jejich spojení s bývalým premiérem vyvolalo spekulace o tom, zda si Topolánek platil dovolenou sám.

Foto:ods.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…