Wilders do Prahy přijede, v Senátu ale nevystoupí

24.11.2009 19:12

Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders do Prahy nakonec přijede, aby zde mohl prezentovat své protiarabské názory. Potvrdil to senátor ODS Jiří Oberfalzer, který kritika mimo jiné i Evropské unie do Česka pozval. Debata se však neuskuteční na půdě Senátu ale v Paláci Aventin.

Wilders do Prahy přijede, v Senátu ale nevystoupí

Oberfaltzer sdělil, že Geert Wilders v Česku pouze promítne svůj protiarabský film Fitna, neboli Rozvrat, promluví na téma Svoboda slova a islamizace Evropy a poté se zúčastní diskuse. "Nic jiného se nepořádá," uvedl senátor.

Wilders vystoupí 30. listopadu odpoledne v Paláci Aventin. Podmínkou účasti bude registrace na webu euRABIA.cz, který Wildersovu návštěvu v České republice spolupořádá. "Potřebujeme udržet určitou kontrolu nad tím, kdo tam přijde, aby se nám tam nenavalili nějací náckové a nestala se z toho nějaká rasistická záležitost," vysvětlil senátor.

Oberfaltzer své pozvání protiimigrantského politika do České republiky zdůvodnil právě snahou zachování svobody slova. "Wildersova rétorika se nemusí každému líbit, ale je v zájmu demokratické diskuse jeho slova slyšet," míní senátor, kterého s nizozemským politikem spojuje kritický postoj k lisabonské smlouvě. Wilders "říká věci možná kontroverzní, ale v jádru pravdivé", uvedl s tím, že ale s jeho návrhy nesouhlasí.

Pozvání Wilderse do Senátu minulý týden zrušila senátní mediální komise, které Oberfalzer předsedá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…