Děti a sport. Jihočeský kraj schválil milionovou dotaci

29.12.2009 6:21

Částku 8,4 milionu korun rozdělil Jihočeský kraj pro rok 2010 mezi instituce, které se starají o děti a mládež ve volnočasových aktivitách. Do Programu podpory práce s dětmi přišlo 255 žádostí s celkovou výší požadované dotace téměř 19,3 milionu.

Děti a sport. Jihočeský kraj schválil milionovou dotaci

Rozdělit mezi žadatele bylo možné alokovanou částku ve výši 4,2 milionů korun. Rada kraje schválila rozdělení 4 milionů 12 tisíc korun.

"Granty v hodnotě 188 tisíc korun bude ještě schvalovat Zastupitelstvo kraje, protože jsou to příspěvky a dotace pro města nebo obce. Mezi úspěšné žadatele patří například Dům dětí a mládeže v Táboře a Prachaticích či občanské sdružení Arkáda v Písku," řekl hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Také na Jihočeské krajské programy podpory sportu pro rok 2010 byla alokována částka 4,2 milionu korun. Do tohoto programu se přihlásilo 279 žadatelů s celkovou výší požadované dotace přes 19 milionů. Rada kraje schválila poskytnutí grantů v hodnotě přes 3,7 milionu. Žádosti za 456 tisíc bude schvalovat Zastupitelstvo kraje.

"Podpora sportu je rozdělena do pěti příspěvkových programů. Příspěvek na rekonstrukce stávajících sportovišť za 1,5 milionu, příspěvek na obnovu vybavení sportovních zařízení za 1,44 milionu, podpora veřejně přístupných sportovních akcí za 700 tisíc, příspěvek na organizaci přeborů Jihočeského kraje za půl milionu a příspěvek na činnost sportovních tříd na základních a středních školách také půl milionu," upřesnil oblasti podpory hejtman Zimola.

Mezi úspěšné žadatele v Programu podpory sportu patří například Tělovýchovná jednota Vitějovice, která na výměnu oken a dveří TJ Vitějovice získá 40 tisíc korun. Dalším úspěšným žadatelem je občanské sdružení Ski klub Šumava, který na Krajský přebor v běhu na lyžích volnou technikou získá 15 tisíc korun.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…