Jančura: Už ne hejtmani, teď zacílím kampaň proti korupci

31.12.2009 7:57

Zaměříme se obecně na korupci a veřejné zakázky, prozradil ParlamentnimListum.cz šéf soukromé firmy Student Agency.

Jančura: Už ne hejtmani, teď zacílím kampaň proti korupci

Majitel firmy Student Agency Radim Jančura před Vánoci rozjel kampaň proti oranžovým hejtmanům. Důvodem bylo, že kraje prodloužily smlouvy na železniční dopravu s Českými drahami bez toho, aby umožnily konkurenci se také do tendru přihlásit.

Kampaň zatím probíhala v rádiích a na internetu. „Po Novém roce zvážíme, jak dále kampaň vést. Zaměříme se ale obecně na korupci a veřejné zakázky," řekl Jančura serveru ParlamentniListy.cz.

Kampaň za čtyři miliony

Šéf Student Agency tvrdí, že jej dosud kampaň „proti hejtmanům" stála 4 miliony korun. V ní pak Jančura občany nabádal, aby psali hejtmanům e-maily s dotazy, proč kraje hodlají plýtvat a jak by se ušetřené miliardy mohly využít v rozpočtech krajů lépe. Maily měli posílat i jemu v kopii.

„Celková podpora naší kampaně je 15 až 16 tisíc lidí na facebooku. Mailů nám došlo 7 až 8 tisíc," prozradil ParlamentnimListum.cz Jančura.

Některé kraje reagovaly jednotnou odpovědí všem tazatelům, některé osobně každému zvlášť, část krajů nereagovala vůbec.

„Vše teprve analyzujeme a po Novém roce zveřejníme nejzajímavější odpovědi hejtmanů," vysvětlil Jančura s tím, že mu hejtmani přímo neodpovídali. Reakce mu ale přeposílali jednotliví občané.

Hejtmani snad odpovídají, vzkazují tiskoví mluvčí

Z Jihomoravského kraje vzkázalo ParlamentnimListům.cz tiskové oddělení, že na maily odpovídal osobně pan hejtman Michal Hašek a proto nemají představu, kolik dotazů od občanů přišlo. „Vím pouze, že na ty maily pan hejtman odpovídá," uvedl pro server ParlamentniListy.cz tiskový mluvčí kraje Jiří Klement.

Podobná odpověď přišla z kraje Vysočina. „Maily chodily přímo panu hejtmanovi a odpovídal na ně sám," řekla pro ParlamentniListy.cz Eva Neuwirthová z tiskového oddělení kraje.

Tisková mluvčí Plzeňského kraje Petra Jarošová pro ParlamentniListy.cz uvedla, že se odesílala zájemcům jednotná odpověď s tiskovou zprávou odboru dopravy.

Jiří Langer, tiskový mluvčí Libereckého kraje, neměl o žádných e-mailech od nespokojených občanů povědomí. „Ke mně se nedostalo nic," odpověděl redakci ParlamentnichListu.cz.

Ani sekretářka libereckého hejtmana Stanislava Eichlera Petra Brodská o případných stížnostech občanů nic nevěděla. „Do e-mailové pošty pana hejtmana samozřejmě nevidím. Ale pokud by se odpovídalo na více mailů, tak bychom to určitě věděli," odtušila pro ParlamentniListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: František Novák

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…