Zeman navrhl, aby lidé mohli vybírat poslance z vícero stran

01.01.2010 6:22

Předseda Strany práv občanů - Zemanovci odmítl v předtočeném projevu svou kandidaturu do sněmovny. Jen den před jejím odvysíláním ji strana nevyloučila.

Zeman navrhl, aby lidé mohli vybírat poslance z vícero stran

Na novoroční zdravici expremiéra a dlouholetého vůdce ČSSD Miloše Zemana nejvíce zaujme rozpor mezi jeho závazkem nekandidovat do Poslanecké sněmovny a zprávami o jeho kandidatuře na Ústecku proti jeho současnému rivalovi a předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. 

"Překvapím Vás, když Vám řeknu, že nebudu agitovat za žádnou politickou stranu, včetně mé vlastní Strany práv občanů, protože se domnívám, že agitace je někdy příliš laciná," zdůraznil v předtočeném projevu Zeman. Podle informací ParlamentnichListu.cz byl projev natočen minimálně týden dopředu.

Celý projev čtěte ZDE

Na Silvestra však vyšlo najevo, že by si členové Strany práv občanů (SPO), které Zeman předsedá, přáli, aby kandidoval jako lídr ústecké kandidátky. "Řekl bych, že kandidatura Miloše Zemana je jistá na 98 procent," reagoval pak pro ParlamentniListy.cz mluvčí uskupení Eduard Zeman.

Miloše Zemana ke změně názoru dovedl prý výrok Paroubka o jeho zbabělosti. Lidový dům posléze možnou kandidaturu Zemana přirovnal k silvestrovskému vtípku.

Zeman nicméně v projevu nabádá voliče, aby šli v květnu volit a nechovali se jako ovce ovládané stranickými sekretariáty. "Občané by si mohli vybírat z kandidátek více politických stran najednou, aby znali své poslance, protože dnes devadesát procent kandidátů vůbec neznáte a kupujete zajíce v pytli," vybídl ke změně volebního zákona expremiér.

Související články

Hrad a Šlouf na Zemanův novoroční projev: Uvidíme, co nám řekne

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …