MMR: Konkurenceschopnost a jednodušší orientace

18.01.2010 8:33

Nový systém kvality služeb v cestovním ruchu nese jméno CzechQuint.

MMR: Konkurenceschopnost a jednodušší orientace

 

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR zavádí systém kvality služeb a inovací v cestovním ruchu s názvem CzechQuint. Tento systém má za cíl zlepšit podmínky v oblasti legislativy, financí, vzdělávání, inovací a certifikace.

Konkrétní kroky již podniká Odbor cestovního ruchu MMR a jím zřizovaná agentura CzechTourism v rámci realizace projektů financovaných z Integrovaného operačního programu. Tyto projekty jsou orientované právě na kvalitu a inovace. Vytvořen bude například národní informační systém cestovního ruchu. Dále budou obsahově rozšířena sledovaná statistická data a rovněž budou vytvořeny standardy poskytovaných služeb ve vybraných sektorech cestovního ruchu, na základě kterých bude probíhat certifikace.

Cílem projektů je zároveň zvýšit povědomí poskytovatelů služeb v cestovním ruchu o možnosti certifikace - stanovením benefitů pro certifikované služby, resp. pro jejich poskytovatele. Dále informovat uživatele (turisty) těchto služeb a to především formou propagace certifikovaných služeb. Zařízení, která projdou certifikací, získají značku kvality v cestovním ruchu.

„Zavedení systému kvality cestovního ruchu v České republice by mělo přinést nejen zvýšení konkurenceschopnosti, ale také jednodušší orientaci koncových uživatelů při výběru služeb v cestovním ruchu," uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška.

Závazné standardy poskytovaných služeb ve vybraných sektorech cestovního ruchu se budou týkat např. ubytovacích a stravovacích zařízení, cestovních kanceláří a agentur, průvodců, turistických informačních center, wellness zařízení, tras pro pěší a hippoturistiku, kempů apod.

Do projektů, zaměřených na kvalitu, se intenzivně zapojuje řada profesních sdružení jako je např. Asociace hotelů a restaurací, Asociace průvodců ČR, ACK ČR, stejně jako agentura CzechTourism.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace