Medek vyhodí osm ředitelů Čro i přes nesouhlas rady

11.02.2010 15:41

Nový generální ředitel Českého rozhlasu Richard Medek hodlá zrušit několik ředitelských postů bez ohledu na to, že s tím rada nesouhlasí. Kvůli úsporám plánuje také zavedení kontrolního oddělení, nové rozhlasové stanice a velkou vlnu propouštění.

Medek vyhodí osm ředitelů Čro i přes nesouhlas rady

Rada Českého rozhlasu ve středu Medkovy návrhy k úsporám neschválila. Ředitel rozhlasu se tak dostal do zvláštní situace, kdy rada nechválila jeho plán, na jehož základě byl do této funkce zvolen.

Plánoval například zřídit kontrolní oddělení, zrušit osm ředitelských postů, celkově snížit stav zaměstnanců a založit novou zpravodajskou stanici.

"Ztrácím podporu Rady," říkal Medek. "Mám pocit, že generální ředitel se nachází v horší pozici než poslední redaktor, který je o čtyři-pět úrovní níž... Ten se pohybuje ve svobodnějším prostředí, než nyní my."

Tento postup rady nevnímá jako nedůvěru, ale jako chybu. Medek je však rozhodnut dotáhnout své plány do konce i přesto, že mu je rada neschválila.

"Generální ředitel má dostatečné pravomoci, aby upravoval organizační schéma kromě první linie řízení. Takže v podstatě platí vše, co jsem řekl. Kdyby to neplatilo, tak bych tu nemusel být," uvedl Medek v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Proč se Rada Českého rozhlasu rozhodla jeho návrhy neschválit prý neví. Podle něj by rada měla rozhodovat jako kolektivní orgán, nyní však vyhrály jisté parciální zájmy.

Foto:rozhlas.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …