Ve vedení České pošty bude sponzor ČSSD

15.02.2010 12:41

Do vedení České pošty míří Michal Kasal, jenž je zároveň štědrým sponzorem ČSSD. Do pozice ředitele divize obchodu a marketingu si ho vybrala šéfka pošty Marcela Hrdá Oba přitom dříve pracovali v Českých aeroliniích.

Ve vedení České pošty bude sponzor ČSSD

Státních firma Česká pošta se stává stále více doménou manažerů, spojených se sociální demokracií. Uvádějí to pondělní Hospodářské noviny (HN). Nová šéfka pošty Marcela Hrdá totiž jmenovala vrchním ředitelem divize obchodu a marketingu Michala Kasala. Přitom podle informací HN patří k nejštědřejším individuálním sponzorům strany.

Kasal podle HN například v roce 2008 ČSSD poslal ze své kapsy půl milionu korun - a patřil tak mezi trojici největších individuálních podporovatelů partaje.

 

Hrdá i Kasal byli společně v ČSA

Sama Hrdá byla letos v lednu dosazena do čela pošty ministrem vnitra Martinem Pecinou, jenž byl do úřednické vlády nominován ČSSD. Podle kuloárních informací Hrdou protlačil na významný post volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík. Znal se s ní ze společného působení ve vedení Českých aerolinií (ČSA).

Také Kasal podle dostupných informací přichází z ČSA, kde byl mimo jiné ředitelem obchodu. Tvrdík ale před časem odmítl názor, že si jeho strana do České pošty dosazuje své lidi.

Nyní to popřel i mluvčí pošty Ivo Mravinac. "Generální ředitelka si tak spolupracovníky nevybírá. Pan Kasal je odborníkem a má zkušenosti z obchodu i finančních služeb," řekl Mravinac deníku. Jenže post Kasala zodpovídá i za zadávání veřejných zakázek.

 

Měkota pracoval ve firmě Letiště Praha

ČSA nejsou jedinou firmou, odkud do pošty přicházejí noví lidé. Vladimír Měkota, který se stane vrchním ředitelem korporátní služby a řízení zdrojů, dříve pracoval ve firmě Letiště Praha. Tam byl výkonným ředitelem pro informační komunikační technologie a Centrální projektovou kancelář.

Hrdá navíc podle HN propustila dva náměstky. V nové organizační struktuře pošty, která začne platit od 1. března, bude jejími nejbližšími podřízenými pět vrchních ředitelů. Doposud mělo vrcholové vedení pošty osm manažerů. Změny ve vedení České pošty vysvětluje Hrdá nutností operativnějšího řízení podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …