Duhan bude kandidovat na ředitele Českého rozhlasu

25.02.2010 14:02

Prozatímní ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan se nejspíš bude ucházet o místo generálního ředitele Českého rozhlasu. Konkurz na něj vyhlásila Rada ČRo hned po tom, co bývalý ředitel Richard Medek oznámil svůj záměr odstoupit z funkce.

Duhan bude kandidovat na ředitele Českého rozhlasu

Po tom, co dosavadní šéf Českého rozhlasu Richard Medek ohlásil na středeční tiskové konferenci svůj záměr k 28. únoru odstoupit ze své funkce, se stal prozatímním ředitelem Petr Duhan. Ve čtvrtek informoval o tom, že by se o místo generálního ředitele rád ucházel.

"Samozřejmě se to chystám zvážit a s největší pravděpodobností se rozhodnu, že do toho půjdu," řekl Duhan v rozhovoru pro čtvrteční Lidové noviny. "Něco jsem do té práce přece jen investoval. A to jak do svého projektu, tak do představ odcházejícího ředitele. Stojí mi za to ještě jednou to vyzkoušet," dodal.

O Medkově odchodu jsem věděl předem, přiznal Duhan

Duhan Lidovým novinám také přiznal, že o Medkově odstupu věděl předem. "Nebudu tajit, že s Richardem máme přátelský vztah. Svůj krok proto se mnou dopředu konzultoval. Nevěděl jsem pouze, ke kterému datu odstoupí. Finální rozhodnutí bylo na něm," uvedl. Duhan popřel, že by Medkovo rozhodnutí bylo učiněno z jiných než zdravotních důvodů.

Protože se volba nového ředitele Českého rozhlasu bude konat těsně před parlamentními volbami, Duhan neá strach, že by byla zpolitizovaná. "Nemyslím si, že by volba někoho z politiků zajímala. Budou mít dost starostí s kampaněmi. Jsem přesvědčen, že naše volba je nechá chladnými a proběhne v klidu," řekl.

Před volbou nového šéfa musí poslanci zvolit jednoho až tři radní Českého rozhlasu. Těm nynějším totiž vyprší mandát. Správně by však v radě mělo zasedat 9 členů a pro zvolení nového ředitele by mělo stačit 6 hlasů.

Foto:rozhlas.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…