Problém OKD není můj spor s Bakalou, říká Zaorálek

01.03.2010 8:55

Lubomír Zaorálek není jen místopředsedou ČSSD, ale také bojovníkem za práva nájemníků ve sporu se Zdeňkem Bakalou.

Problém OKD není můj spor s Bakalou, říká Zaorálek

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek veřejně vystupuje na straně nájemníků ve sporu o 44 tisíc bytů bývalé OKD proti jejich majiteli RPG Bytům, zastupovaným Zdeňkem Bakalou. Sám Zaorálek ale tvrdí, že se o žádný spor nejedná.

"To, co v celém případu uniká, je fakt, že to není žádný můj spor s panem Bakalou a jeho společnostmi, ale že jde především o problém toho sta tisíc lidí," uvedl Zaorálek pro pondělní deník Právo.

Očekávání nájemníků, že si byty budou moci koupit, podle něj nevytvořil on sám, ale především Zdeněk Bakala v privatizační smlouvě z roku 2004. "Úmysl státu v té době byl jasný , že ty byty nemohou  stát normálním zbožím na trhu, proto jsou ve smlouvě podmínky pro nabyvatele," říká Zaorálek.

V důsledku toho byla stanovena symbolická cena okolo 40 tisíc korun za byt, což bylo asi čtyřikrát méně než tehdejší tržní cena bytů. "Byl to jakýsi pokus státu napravit chybu, ke které došlo v roce 1990," uvedl Zaorálek.

Právě proti  majitelům těchto bytů se ale místopředseda ČSSD nyní staví. "Jednoznačně se potvrdilo to, že není v úmyslu dodržovat podmínky privatizační smlouvy," upozorňuje Zaorálek s tím, že je to klamání. "Nejtragičtější na tom je, že současní majitelé nechápou, jak vážný problém to pro ty nájemníky je," uzavřel Bakalův odpůrce.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…