Ministerstvo přerušilo soudní při o poplatky

01.03.2010 19:44

Ministerstvo vnitra přerušilo v pondělí jednání s jednotlivými kraji o proplácení regulačních poplatků ve zdravotnictví. Čeká na rozhodnutí Ústavního soudu.

Ministerstvo přerušilo soudní při o poplatky

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Jana Malíková uvedla, že jednání ministerstvo přerušilo kvůli návrhu, který podalo ústecké krajské zastupitelství k Ústavnímu soudu. Ten  by měl posoudit, zda kraje překračují své pravomoci tím, že za pojištěnce hradí poplatky.

"Řízení před Ústavním soudem má povahu řízení o předběžné otázce, a je tedy důvodem pro přerušení správních řízení vedených ministerstvem," vysvětlila Malíková.

Mluvčí připomněla, že rozhodnutí Ústavního soudu jsou směrodatná pro všechny ostatní orgány, proto čekají až na jeho rozhodnutí.

Foto:ilustrační

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…