Čtvrteční stávka v dopravě se ruší

03.03.2010 14:13

Stejně jako stávku původně plánovanou na pondělí zrušili odboráři i tu čtvrteční. Svůj krok odůvodňují tím, že Sněmovna schválila zákon o jejich benefitech.

Čtvrteční stávka v dopravě se ruší

Odboráři zrušili čtvrteční stávku v dopravě. "Stávka je zrušena. Rozhodnutí padlo na svazu dopravy. Vzhledem k tomu, že se včera proces pohnul - vláda skutečně předložila návrh na legislativní nouzi a Sněmovna to schválila, tak odboráři odstoupili od akce a vyzvali zákonodárce, aby zahájený proces dokončili," řekl serveru iDNES.cz předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch.

Ještě do včerejška však odborům nestačilo jen přijetí zákona Poslaneckou sněmovnou, obávali se totiž o jeho osud v Senátu. Tam má většinu ODS, která již dříve avizovala, že jej nepodpoří. Stejné stanovisko jako občanští demokraté zastává i prezident.

Senát bude o benefitech jednat v pátek, pokud jím zákon neprojde, budou odboráři uvažovat o sérii stávek v dopravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…