Topolánkovo velké zklamání: Ubývají nám voliči, hlavně ženy

05.03.2010 15:12

Předseda ODS Mirek Topolánek v rámci své návštěvy Středočeského kraje prozradil, co ho nejvíce trápí a nastínil charakter předvolební kampaně. Neopomenul varovat před "destruktivními" plány ČSSD.

Topolánkovo velké zklamání: Ubývají nám voliči, hlavně ženy

Předseda ODS Mirek Topolánek ve čtvrtek navštívil v rámci předvolební kampaně Středočeský kraj. Společně s místopředsedou strany Petrem Bendlem, šéfem posleneckého klubu ODS Petrem Tluchořem a jedničkou středočeské kandidátky Markem Šnajdrem vystoupil na Diskusním fóru v Mělníku, kde se setkal se členy a sympatizanty občanské demokracie.

Topolánek se hned ze začátku svěřil s velkým zklamáním, které mu způsobil propad volebních preferencí v Praze, dlouhodobé baště občanské demokracie. Průzkum společnosti SANEP přisoudil občanským demokratům zkraje března porážku od TOP 09.

Určitým řešením by podle předsedy ODS mohlo být větší zapojení žen do chodu strany, podle vlastního průzkumu je totiž právě mezi ženami ve věku 35-50 let největší úbytek voliček. Narovinu také řekl, v jakém stavu se partaj nachází. "Strana je nejednotná a vypadá, jako by nechtěla vyhrát volby. Ale tak to není," ubezpečil.

ČSSD vede zemi na pokraj státního bankrotu 

Podobnou kontaktní předvolební kampaň, jakou zvolila konkurenční ČSSD, spouští pro letošní volby do sněmovny i občanští demokraté. Jejich prioritou je především přiblížení programu lidem, aby pochopili, že vítězství "oranžových růží" by mohlo zemi přivést na pokraj státního bankrotu. Nezapomněl uvést odstrašující příklady: "Případ Řecka je velmi zřejmý, problémy Španělska známe."

Postup ČSSD pak pojmenoval novým heslem "Vystrašit a naštvat".

Mějte se rádi

Co by si měl každý účastník z Diskusního fóra odnést, shrnul Topolánek do závěrečné věty. "Nemusíte mít rádi ODS, nemusíte ve všem souhlasit s programem, ale mějte rádi sebe," vyzval přítomné lídr občanských demokratů.

K tématu: Pražané už ODS nevěří, do vedení se dostala TOP 09

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Veselý

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…