Zeman: Nejsme TOP 09, uplácet delegáty sjezdu pivem nebudeme

06.03.2010 10:29

Zemanovci v sobotu dopoledne odstartovali svůj ustavující sjezd. Na delegáty nečekají ani dárky, ani večerní party, bude to sjezd čistě pracovní, sdělil ParlamentnímListům.cz tiskový mluvčí Strany práv občanů Eduard Zeman.

Zeman: Nejsme TOP 09, uplácet delegáty sjezdu pivem nebudeme

Ačkoli se sjezd koná v pražském TOP Hotelu, kde ho měla i konkurenční strana TOP 09, nehodlá jít Strana práv občanů - Zemanovci ve šlépějích Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska a obdarovávat delegáty sjezdu pivem, plechovkami s gulášem a jinými dárky. „Pro delegáty máme připravenou spoustu dokumentů, žádné výslužky ale dostávat nebudou," řekl Zeman.

Dvoudenní zasedání se bude muset obejít také bez večerní party, které často konkurenční strany pořádají. „Toto bude sjezd čistě pracovní," dodal nekompromisně Zeman.

Aktuálně: Reakce ČSSD na projev Miloše Zemana

Na akci se tak sice objeví zpěvák František Ringo Čech, ale nikoli proto, aby svým hudebním vystoupením krátil dlouhou chvíli účastníkům akce. „František Ringo Čech byl pozván jako host, nikoli z titulu zpěváka, ale proto, že se aktivně zapojil ve sdružení Přátelé Miloše Zemana," vysvětlil Zeman.

Strana potvrdí Zemana na postu šéfa strany a zvolí si místopředsedy

V sobotu si účastníci odhlasují stanovy a volební program. Zároveň si zvolí svého předsedu a místopředsedy. Žádný boj se ovšem očekávat nedá. Miloš Zeman je totiž jediným kandidátem na post šéfa strany.

Stejně tak v případě místopředsedů bude rozhodování delegátů jednoduché. Na dvě místopředsednická křesla jsou jen dva kandidáti, které Zeman navrhuje. Ten zatím prozradil jen tolik, že se jedná o mladé lidi, z nichž jeden bude reprezentovat Čechy a druhý Moravu. Podle neoficiálních informací jimi budou sedmadvacetiletý lídr pražské kandidátky Vladimír Hönig a třiatřicetiletý šéf olomouckých Zemanovců Radek Augustin.

V neděli bude oficiálně odstartována volební kampaň a na svou jízdu po České republice se vydá autobus Zemák. Poté se pozornost obrátí na kandidáty do poslanecké sněmovny, pro něž přípravný výbor nachystal školení.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: phe

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…