Chmiel chválí spolupráci s Vicenovou, prý ji neodvolá

09.03.2010 15:08

Ministr pro evropské záležitosti Juraj Chmiel hodnotí spolupráci s velvyslankyní při EU Milenou Vicenovou jako velmi dobrou. Odvolávat ji nebude.

Chmiel chválí spolupráci s Vicenovou, prý ji neodvolá

Šéf české diplomacie Jan Kohout popřel, že by chtěl velvyslankyni při EU Milenu Vicenovou odvolat. Během úterý to znegoval i ministr pro evropské záležitosti Juraj Chmiel. Zavrhl tak tvrzení Respektu, že chce Kohout návrh předložit vládě na přelomu března a dubna.

Oba ministři se tak postavili i proti tvrzení, že by Vicenová měla být odvolána kvůli údajné neschopnosti, jak o tom Respekt spekuloval.

„Mediální spekulace o odborné způsobilosti paní velvyslankyně považuji za krajně nevhodné a rozhodně je odmítám," sdělila kancelář Chmiela jeho stanovisko.

Také Kohout odmítl v pondělí informaci, podle níž by měla být Vicenová stažena kvůli pochybnostem o odborné způsobilosti. Z jeho prohlášení však nevyplynulo, zda odmítá i spekulace o možném odvolání samotném.

„Střídání velvyslanců je věcí normální ve všech standardních demokratických zemích a rozhoduje o něm vláda a prezident republiky," uvedl Kohout  s tím, že "odmítá jakoukoli politizaci personální politiky" ministerstva zvlášť v předvolebním období.

Kohout je od pátku na služební cestě v Africe. Po jeho návratu chce premiér Fischer s ministrem o věci hovořit. Kohout podle Fischera návrh k odvolání dosud nepředložil.

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…