Dohnal rezignovat nehodlá

10.03.2010 11:30

Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal se ani pod dalších útocích na svou osobu postu nevzdá. Řekl to Rádiu Česko.

Dohnal rezignovat nehodlá

František Dohnal nehodlá rezignovat na svou funkci šéfa NKÚ ani poté, co na něj předseda Poslanecké sněmovny podal trestní oznámení. Podle předsedy sněmovny Miloslava Vlčka se mohl prezident úřadu dopustit dvou trestných činů.

„Na mě je trestní oznámení podáno jako na občana tohoto státu.Je to záležitostí orgánů činných v trestním řízení aby posoudily, zda trestní oznámení, která přicházejí, byť od předsedy Poslanecké sněmovny, jsou reálná, nebo se zakládají na úplných fantasmagoriích," uvedl Dohnal pro Rádio Česko.

"Popravdě řečeno, za dobu, co stojím v čele Nejvyššího kontrolního úřadu, tak je to desáté, či dvanácté trestní oznámení, které jsem na svoji osobu dostal, a je mi líto, že policie je zatěžována takovými věcmi. Ale prostě takový je život," zminil dále Dohnal.

Miloslav Vlček si myslí, že se Dohnal jako prezident úřadu dopustil zneužití pravomoci úřední osoby a maření úkolu úřední osoby z nedbalosti, když nespolupracoval s poslanci na kontrole hospodaření NKÚ. Dohnal navíc čelí kárnému řízení, a poslanci mají také rozhodnout, zda bude platit pokutu 50 tisíc korun.

Spor mezi prezidentem kontrolního úřadu a sněmovnou o to, kdo a za jakých podmínek může hospodaření NKÚ kontrolovat, podle Dohnalova odhadu skončí u Ústavního soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

4:44 Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

Přelom dubna a května je obdobím, kdy většina lidí dostává vyúčtování za energie a služby spojené s …