Sobotka ODS nekritizoval. Šlo o jmenovce z ČSSD?

23.03.2010 23:08

Česká tisková kancelář nejprve zveřejnila ostré prohlášení Přemysla Sobotky po jednání grémia ODS. Sobotka údajně pro ČTK uvedl, že by lidé neměli volit Topolánkovu ODS. Později agentura přiznala chybu. Nejednalo se prý o vyjádření šéfa Senátu.

Sobotka ODS nekritizoval. Šlo o jmenovce z ČSSD?

"Nepoužívejte, prosím, údajná vyjádření Přemysla Sobotky k závěrům dnešního jednání grémia ODS. Nejde o vyjádření předsedy Senátu, nedopatřením bylo zaměněno při komunikaci prostřednictvím sms," přišla zpráva do redakcí po desáté v úterý večer.

Největší domácí zpravodajská agentura tak udělala závažnou chybu. Po sedmé hodině večerní totiž vydala zprávu, která "citovala" Přemysla Sobotku. Ten již v pondělí vyzval Mirka Topolánka k rezignaci na kandidátce v Jihomoravském kraji a zvážení setrvání v čele ODS.

ČTK po jednání grémia ODS vydala zprávu "ODS se podle Sobotky přihlásila k Topolánkově stylu urážek". V ní mimochodem tvrdila, že podle Přemysla Sobotky nezbývá, "než aby občané rozhodli ve volbách o tom, zda mají lidé jako Topolánek zůstávat ve veřejném životě".

Sobotka pak měl ČTK sdělit, že "ODS přišla o poslední zbytek věrohodnosti a fakticky se přihlásila k Topolánkově stylu urážek, nefér útoků a rozdělování společnosti". "Od tohoto okamžiku již nelze Topolánka od ODS žádným způsobem oddělovat," citovala ČTK údajná slova Přemysla Sobotky.

Podle dikce a vyznění citací se dá předpokládat, že si agentura popletla vyjádření Přemysla Sobotky a Bohuslava Sobotky. První je šéfem Senátu za ODS, druhý pak místopředsedou ČSSD.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…