Podle politiků o volbách rozhoduji já, usmívá se Moravec

12.04.2010 11:31

Jeden z nejlepších českých novinářů a moderátorů Václav Moravec je mezi politiky oblíbený. Účast v jeho pořadu odmítne jen málokdo. Až na prezidenta Klause.

Podle politiků o volbách rozhoduji já, usmívá se Moravec

Novinář a moderátor Václav Moravec působí nejen profesionálním dojmem, ale i tak, že nikdy nespí. Předvolební debaty, diskuzní pořad v rádiu, pravidelné Otázky Václava Moravce a k tomu čtrnáctihodinový speciál o Baracku Obamovi a Dmitriji Medveděvovi. Potud jen část Moravcova programu z minulého týdne.

Moderátor se ale i po náročném pracovním nasazení cítí v dobré kondici. "Okolí tvrdí, že čím déle vysílám, tím více mám energie," uvedl Moravec v rozhovoru pro týdeník Týden. Právě Moravcovi přitom někteří politici přikládají obrovský vliv na rozhodování voličů.

"Je legrace, když mi tu (politici) vykládají, že volby v téhle zemi rozhoduju já," říká moderátor s tím, že jej dokonce Ivan Langer (ODS) obvinil z toho, že si dělá kampaň na prezidenta republiky. Tomu se ale Moravec pouze usmívá. "Já umřu jako novinář," říká rozhodně.

Fenomén Rath

Pokud by měl moderátor zvát do svých pořadů politiky podle toho, jak jsou atraktivní pro diváky a posluchače, byl by prý jeho permanentním hostem středočeský hejtman David Rath. "Existuje neuvěřitelný fenomén Rath," řekl Moravec s tím, že atraktivním hostem je také Miloš Zeman.

Sám ale přiznává, že jej Rath stejně jako Jiří Paroubek v debatě dokáže "rozhodit". "Oba rádi říkají ,Kdybyste mě nechal domluvit...´ Mluví dlouze a někdy neodpovídají na mé otázky," postěžoval si Moravec v Týdnu.

Klaus do ČT nechodí

Pochvaluje si však, že zájem o účast v jeho diskuzním pořadu Otázky Václava Moravce, je i po několika letech existence stále vysoký. "Není nikdo, kdo by to odmítal dlouhodobě," uvedl Moravec s tím, že jediným státníkem, který do OVM nechodí, je prezident. "Václav Klaus do České televize obecně nechodí. On pravidelně poskytuje bilanční rozhovor televizi Nova, kde propaguje svou knihu," uvedl Moravec.

Více čtěte:

Moravec je nejlepší v Evropě. Nespokojenost neřešíme, vzkazuje ČT

Klaus má problém s Českou televizí, myslí si Moravec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…