Svoboda se o dům v Dejvicích soudí dál

13.04.2010 10:11

Případ dědictví po restituentce Marii Kaprálkové bude i nadále pokračovat. V případu figuruje předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda, který se soudí o činžovní dům.

Svoboda se o dům v Dejvicích soudí dál

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda ještě v lednu tvrdil, že se neodvolá proti rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 6. Soudil se s charitativní organizací o dům, který mu měla restituenta Kaprálková odkázat v závěti. Spor prohrál.

Jenže proti výroku soudu se nyní odvolal Úřad státu ve věcech majetkových, který je vedlejším účastníkem řízení. Nyní tak věch putuje k Městskému soudu v Praze. Pokud by se Úřad neodvolal, spor Svobody o činžovní dům v Dejvicích by tak definitivně skončil v jeho neprospěch. Uvádí to deník Právo.

Deník ale podotýká, že Svoboda v lednu s velkou pompou médiím oznámil, že se proti verdiktu soudu již neodvolá. Soud totiž určil, že druhá závěť charitativní organizace je platná. Kaprálková totiž ještě předtím, než zemřela, dům v jedné závěti odkázala charitě, ale v další pak Svobodovi, který Kaprálkové pomáhal s restitucí.

Podle Práva prý ale Svoboda musel vědět o tom, že jeho advokát poslal souhlas s tím, aby se odvolal vedlejší účastník sporu, tedy Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. „Žalobce sděluje, že s tímto odvoláním souhlasí," napsal Obvodnímu soudu pro Prahu 6 Svobodův advokát František Mészáros. Svoboda v tomto sporu totiž figuruje coby žalobce.

Čtěte také:
Celý internet se baví přepisem hádky Béma a Svobody

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …