Vlčkovu dotaci do voleb prošetřím, říká Janota

14.04.2010 10:16

Předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček přidělil několikamilionovou dotaci svému poradci. Ten za ni vybudoval luxusní hotel. Případ vyšetřuje finanční úřad.

Vlčkovu dotaci do voleb prošetřím, říká Janota

Ministr financí Eduard Janota se vložil do vyšetřování sporné pětadvacetimilionové státní dotace pro čtyřhvězdičkový hotel v Harrachově, kterou měl zprostředkovat předseda Poslanecké sněmovny Miloslav Vlček.

"Pokud tam stojí luxusní hotel fungující na komerční bázi a ne veřejné sportoviště, tak je to nejhrubší porušení státní dotace, které si umím představit," uvedl Janota pro středeční Hospodářské noviny.

Právě ty na případ upozornily jako první. Zjistily, že poslanci schválili 25 milionů pro neziskové sportovní centrum, peníze ale skončily v soukromém  hotelu v Harrachově, který postavil Petr Vrtal, poradce šéfa sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD).

Paroubek: Nechápu, proč Vrtala zaměstnával

K Vrtalově angažování ve Vlčkově blízkosti se pro HN vyjádřil i šéf socialistů Jiří Paroubek. "Nechápu, proč takového člověka zaměstnával," uvedl s tím, že jednání předsedy sněmovny bylo zcela nevhodné.

Podle Janoty přidělení dotace již kontroluje finanční úřad, který mu nejpozději do měsíce předá zprávu. Podle výsledku kontroly se poté rozhodne, zda se obrátí na policii. Peníze poslanci harrachovskému komplexu přiklepli v letech 2006 a 2007.

Více čtěte:

Vlček prý přihrál patnáct milionů na hotel. Nevzpomínám si, říká

Vlček poradce zprvu zapíral. Teď se ho raději zbavil

Foto: mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…