Nečasovi by nevadilo, kdyby se Klaus do ODS vrátil

14.04.2010 13:40

Volební lídr a místopředseda ODS Petr Nečas by zřejmě uvítal, kdyby se nynější prezident Václav Klaus vrátil do ODS. Vyplývá to z rozhovoru, který vedl Nečas se studenty.

Nečasovi by nevadilo, kdyby se Klaus do ODS vrátil

Prezident Václav Klaus se s ODS prakticky nikdy zcela nerozešel. Přesně tak to řekl Petr Nečas na dotaz účastníka úterní podvečerní besedy na Univerzitě Palackého (UP) v Olomouci.

Podle Nečase by se mohl Klaus do ODS vrátit. "Já sám tomu jsem nakloněn," řekl podle agentury Mediafax Nečas k tomu s tím, že Klaus si svůj vztah k ODS určí sám.

Kauza Langera mu asi příliš nevoní

Nečas se také vyjádřil k místopředsedovi ODS Ivanu Langerovi, jemuž je dáváno za vinu, že se kdysi zapletl v kauze zavražděného podnikatele Františka Mrázka. Přitom Nečas naznačil, že mu tato kauza vadí a to zjevně kvůli nabídce deseti miliónům, které Mrázek měl učinit vůči Langerovi. "Vadila by mi i menší částka," řekl Nečas.

Odposlechy, v nichž zazněla částka deseti miliónů, zveřejnila v úterý Mladá fronta Dnes. "Nechť je zveřejněný celý spis Krakatice. ODS není tou stranou, která tomu brání," dodal pak volební lídr.

O Mirku Toplánkovi  ale kupodivu Nečas neřekl jediné křivé slovo. Podle jeho soudu byl Topolánek osm let úspěšným předsedou a vyhrál kromě jedněch všechny volby. „Politika má tvrdá a neúprosná pravidla a někdy je nutné rezignovat. Členská základna si přála jiného lídra a my jsme tomu vyhověli," uzavřel.

Nečas ale kromě politických otázek odpovídal na univerzitě ještě například na problémy kolem státního dluhu či nezaměstnanosti.  

Volební lídr a místopředseda ODS Nečas pobýval v Olomouckém kraji celý den a mimo jiné se také setkal se studenty soukromé Vysoké školy logistiky v Přerově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…