Iniciativa Naše Morava žaluje Krause za nelichotivé výroky o Moravácích

16.04.2010 13:05

Moderátor Jan Kraus na rádiu Frekvence 1 nevhodně hovořil o Moravácích, kteří chtějí eliminovat termín Čechy pro označení České republiky. Sdružení Naše Morava na něj podalo trestní oznámení.

Iniciativa Naše Morava žaluje Krause za nelichotivé výroky o Moravácích

Podle iniciativy Naše Morava se Jan Kraus dopustil trestného činu hanobení národa a etnické skupiny, rasy a přesvědčení a podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Podali na ně trestní oznámení.

V něm cituje Krausovy výroky: „Je to část lidí na Moravě, kteří jsou ozářeni nějakým vadným zářením." „Ten svůj moravský syndrom prožívaj poměrně jurodivě a je to neléčitelný." „Moraváci musej sklapnout."

Moravané se domnívají, že Kraus svými výroky podněcoval mínění, že obyvatelé Moravy „nemají právo promlouvat do veřejných věcí a vyzývá je k tomu, aby veřejně neprezentovali své myšlenky". Také „uráží politické přesvědčení některých z nich tím, že je přirovnává k postiženým zářením".

Čtěte také:
Jiří Novotný (Moravané): Klaus patří do léčebny pro duševně choré

Foto:frekvence1.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…