Neslibujeme nic, co nesplníme, říká Sobotka (ČSSD)

21.04.2010 12:36

Socialisté se řídí jánošíkovským heslem "bohatým brát a chudým dávat", které chtějí po vyhraných volbách proměnit v realitu.

Neslibujeme nic, co nesplníme, říká Sobotka (ČSSD)

Místopředseda socialistů Bohuslav Sobotka je nejpopulárnějším politikem z řad ČSSD. Pokud jeho strana vyhraje volby, má jasné plány: jako Jánošík bude chudým rozdávat a bohatým brát.

Chce například zrušit platby u lékaře, vyplácet třináctý důchod nebo zvýšit rodičovské příspěvky. Zaměřit se tak hodlá zejména na zlepšení života "obyčejných lidí". Podle Sobotky se nejedná o populistické sliby a hesla, které jeho strana nedokáže splnit.

"Nemůžeme slibovat něco, na co bychom nebyli ve skutečnosti schopni najít zdroje v rámci rozpočtu. Naše volební sliby jsou velmi opatrné," uvedl místopředseda ČSSD v rozhovoru pro středeční Mladou frontu Dnes s tím, že peníze na štědřejší dávky chtějí socialisté získat díky zvýšení daní bohatým.

O změnách budeme jednat po vyhraných volbách, říká Sobotka

Socialisté chtějí o změnách začít jednat hned po případně vyhraných volbách. Na prvním zasedání nové vlády však prý nebudou řešit pouze rozdávání, ale také budou řešit základní parametry rozpočtu na rok 2011.

Hlavní úkol socialistů tak nyní je jejich volební úspěch, aby své plány mohli realizovat. "Druhý těžký úkol, který je přede mnou, budu-li ministrem financí, je snížit deficit veřejných rozpočů do tří let o tři procenta HDP," uvedl Sobotka v rozhovoru pro deník.

Více čtěte:

Sobotka: Pokud dojde k patu, budeme vyjednávat s ODS

Foto: cssd.cz

reklama

autor: jas

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…