Když budu muset být premiérem déle, v bance počkají, řekl Fischer

21.04.2010 17:38

Jan Fischer má do Evropské rozvojové banky nastoupit od 1. září. V politice už dál působit nehodlá.

Když budu muset být premiérem déle, v bance počkají, řekl Fischer

Premiér Jan Fischer ve středu vystoupil na tiskové konferenci s šéfem Asociace krajů ČR Michalem Haškem. Ačkoli byla konference zaměřená na spolupráci vlády s hejtmany, kterou si oba vystupující pochvalovali, novináře zajímala jiná věc: Fischerův nástup do pozice viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

"Nehodlám dál působit v politice," prohlásil Fischer hned na úvod, čímž dal na vědomí, že se stěhováním do Londýny, kde bankovní centrála sídlí, to myslí vážně.

Více:
Fischer přijal nabídku EU, bude viceprezidentem evropské banky

Šlo prý o dlouhodobě promýšlený krok. "Jsem velice potěšen tím, že to místo se poprvé dostává člověku z České republiky."

"Octnul jsem se tam na základě řádně organizovaného konkursu," řekl s tím, že v Londýně se sice uvažovalo o tom, že by pozici zaujal někdo z České republiky, rozhodně však prý neměl nic jisté.

Do nové pozice má nastoupit 1. září. Datum však není zcela jisté, pokud by se totiž po volbách nedařilo sestavit novou vládu a Fischer by musel být i v září ještě premiérem, v Londýně prý počkají.

"Dohoda je taková, že pokud by tady to angažmá trvalo déle, tak samozřejmě dostojím svým povinnostem vůči naší zemi a budu pokračovat v čele demisní vlády," slíbil Fischer.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …