Bárta vliv má, ale ne kvůli penězům, říká Klasnová z VV

26.04.2010 19:03

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová není optimistkou, co se týče procent, které dostanou ve volbách. Jistá si je však tím, že se Věci veřejné do sněmovny probojují.

Bárta vliv má, ale ne kvůli penězům, říká Klasnová z VV

Kateřina Klasnová se domnívá, že Věci veřejné nabízejí komplexní program pro všechny věkové vrstvy. Chválila také výběr lídra strany, Radka Johna, kterého volili občané na internetu. „Je to podle posledních průzkumů nejoblíbenější politik. Kauzu s vydáváním časopisu VZP už několikrát vysvětlil. Mě to nevadí," uvedla Klasnová ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Víta zvolili sami občané. Kandidátku si koupit nemohl

Věci veřejné umístily svůj obří billboard na dům, ve kterém bydlí i Kateřina Klasnová. Zapomněly se však zeptat nájemníků, jestli s takovouto politickou propagací souhlasí. Klasnová tvrdí, že s tím nemá nic společného, protože není ani členkou bytového družstva sdružení nájemníků, ani v marketingovém oddělení Věcí veřejných, které se o billboardy stará.

„V současné době však probíhají jednání. Pokud nebudou nájemníci souhlasit s peněžní kompenzací, billboard bude odstraněn," uvedla místopředsedkyně.

Ve zmíněném bytě bydlí se svým přítelem podnikatelem Vítem Bártou, který je jedním ze čtyř sponzorů strany a kandiduje na třetím místě pražské kandidátky. I v souvislosti s tím se spekuluje o tom, že se dají místa na kandidátce Věcí veřejných koupit. „Vít Bárta má samozřejmě vliv na předvolební kampaň. Na kandidátku si ho však zvolili sami občané," argumentuje Klasnová.

Korupce je těžko prokazatelná

Podle Klasnové je korupce, jejíž vymýcení je základem jejich kampaně, těžko prokazatelná. Jako příklad uvedla prodej půdních bytů pražskou radnicí. Naproti tomu však opáčila redaktorka, že je zvláštní, že zakázku na opravu vybraných pražských památek dostal právě její přítel Vít Bárta.

„My nemáme na magistrátu žádný vliv. Já se mu skoro divím, že do toho šel, protože to opravdu není snadná práce. Obviňovat ho z korupce je politická špína," bránila se Klasnová.

Více: Soukup nám pomohl s inzercí, prozradil Bárta z Věcí veřejných

Foto:veciverejne.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …