Klidně bude i Dělnická strana číslo tři, tvrdí Vandas

01.05.2010 13:44

Šéf Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas před nastoupenými příznivci v Praze deklaroval spojení mezi zakázanou Dělnickou stranou a její současnou nástupkyní. Jeho slova potvrzovaly i vlajky DS vlající na sobotním mítinku.

Klidně bude i Dělnická strana číslo tři, tvrdí Vandas

Situace se mírně vyhrotila ještě před začátkem samotné akce, předsedovi partaje Tomáši Vandasovi vadilo, že policisté legitimují některé nově příchozí účastníky. „Dovolili byste si to, kdyby tohle byl mítink ČSSD?" vyptával se strážců pořádku viditelně rozzuřený Vandas. Policisté vzápětí dostali rozkaz k odchodu.

Omezená svoboda slova

Projevy řečníků tak začaly s asi půlhodinovým zpožděním. První vystoupil předseda strany Tomáš Vandas, který označil současný stav v Česku za plíživý nástup totality. Jako důkaz připomněl trestní stíhání představitelů DSSS za rasistické výroky na volebních mítincích.

Zopakoval své tvrzení, že rozpuštění Dělnické strany bylo pouze účelovým krokem současné politické garnitury, která se obávala volebního výsledku národovců. Doplnil, že ač podal proti rozhodnutí Nejvyššího správního soudu stížnost, tak neočekává, že by mu Ústavní soud dal zapravdu. Takový verdikt by prý otřásl základy současného režimu. A právě proto založil Dělnickou stranu sociální spravedlnosti, kterou označil za přímou pokračovatelku DS. V případě jejího zákazu pak klidně založí i Dělnickou stranu číslo 3 nebo 4.

EU a měnový fond nás ožebračí

Vandas rovněž ostře zkritizoval snahy o užší integraci v rámci Evropské unie, požadoval vystoupení Česka z Mezinárodního měnového fondu a stažení finančních rezerv z Evropské banky.

Několik ostrých vět putovalo i na adresu současné vlády v čele s premiérem Janem Fischerem, Vandas jemu i dalším ministrům Janu Kohoutovi, Štefanu Fülemu a Martinu Pecinovi vyčítal vazby na minulý režim. Závěr projevu předsedy Vandase se točil kolem údajného nárůstu kriminality v okolí vietnamské tržnice v pražské Libuši a zneužívání sociálního systému romskou menšinou.

Konec misí i horní komory

Dělnická strana sociální spravedlnosti by v případě svého zvolení chtěla ušetřit zrušením Senátu a vojenských misí, ekonomiku by měl podpořit zákaz dovozů cizinců za prací. Státní kase by prý pomohlo, kdyby se zastavili granty neziskovým agenturám, speciálně těch pracujících s menšinami. DSSS také odmítá poplatky ve zdravotnictví, ovšem je ochotna vyjednávat o případné spoluúčasti u nákladů na pobyt v nemocnici.

V závěru projevu Tomáš Vandas připomněl poměrně slušný zisk hlasů ve studentských volbách nanečisto. Z toho je prý možno odvodit, že v Česku stoupá zájem o národní otázky. K tomuto se během svých projevů vrátili i další řečníci.

Mikeš a Tři králové jsou neonacisti

Lídr DSSS v Ústeckém kraji Petr Kotáb pojal svou řeč jako pohádkový exkurz do údajného rasistického chování různých dětských postaviček. Reagoval tak na nedávnou kauzu s kocourem Mikešem. Po skončení projevů Tomáš Vandas akci rozpustil, připravovaný pochod do centra Prahy se nakonec nekonal, většina z odhadovaných 150 účastníků totiž někdy v polovině odešla, zůstali jen nejvěrnější příznivci, často s vlajkami partaje v rukách.

FOTOGALERIE: Vandas přilákal stovku přívrženců

             


Foto: Jan Cibulka
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…