Workoholik nejsem, tvrdí Moravec

05.05.2010 11:43

Václav Moravec patří k nejpopulárnějším moderátorům současnosti. Za workoholika se ale nepovažuje, volného času na cestování má prý dost.

Workoholik nejsem, tvrdí Moravec

Moderátor Václav Moravec má před volbami ještě nabitější program než jindy. Dvakrát týdně moderuje televizní diskuzi, čtyřikrát rozhlasovou a k tomu ještě přednáší na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Že by mu ale kvůli jeho pracovnímu nasazení utíkal soukromý život, pocit nemá.

"Neutíká, čas si najdu. Je to zvláštní, teď jsem si uvědomil, že třeba vysíláním v Afghánistánu si odpočinete. Úplně resetujete a vyčistíte hlavu," uvedl v rozhovoru pro středeční deník Mladá fronta dnes.

Čína, Rusko i Karibik

Mnoho lidí si o Moravci myslí, že je workoholik, on sám ale tento názor nezastává. "To se jenom zdá, že jsem workoholik. Rád a hodně v poslední době cestuji. Navštěvuji země, které mě zajímají, třeba Čínu nebo Rusko. Zimu jsem naopak strávil v Karibiku," popsal moderátor v rozhovoru své mimopracovní aktivity.

Co se týče předvolebního klimatu, Moravci se nelíbí tlak politiků na účast v jeho diskuzním pořadu. "Oni moc dobře vědí, že když se začnou do Otázek dobývat, tak jim řeknu: To je nátlak a podepsali jste si ortel, že teď do pořadu nebudete zván. Zažili to už všichni," popsal situaci moderátor.

Kontroverzní otázky až na konec

Ten také vysvětlil, proč se v pořadu dostává ke kontroverzním otázkám až na konci, což mu mnozí vyčítají. "Záměrně se na tyto věci ptám na konci pořadu, protože v závěru je největší sledovanost. Začínáme na šesti stech tisících divácích a na konci už máme milion diváků," uzavřel Moravec.

Více čtěte:

Moravec je nejlepší v Evropě. Nespokojenost neřešíme, zní z ČT

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…