Bakala u soudu prohrál. Na Zaorálkovi nevysoudil nic

06.05.2010 11:51

Finančník Zdeněk Bakala neuspěl se svou žalobou, kterou podal na místopředsedu ČSSD Lubomíra Zaorálka kvůli tomu, že jej Zaorálek v souvislosti s kauzou bývalých bytů OKD přirovnal ke "gaunerovi".

Bakala u soudu prohrál. Na Zaorálkovi nevysoudil nic

Pražský městský soud ve čtvrtek žalobu, kterou se Bakala domáhá finanční satisfakce ve výši 300 tisíc korun a omluvy, zamítl. Rozhodnutí je ale nepravomocné, je možné se proti němu odvolat.

Spor se týká zhruba 45 tisíc bývalých bytů těžební OKD na severu Moravy. V současnosti je vlastní firma RPG Byty, dceřiná společnost RPG Industries SE, jejímž je Bakala spoluvlastníkem.

Výroky, o které ve sporu jde, zazněly v říjnu 2008 na tiskové konferenci v Ostravě. Zaorálek tehdy kritizoval způsob, jakým se Bakala stará o bytový fond, jeho jednání označil za nesolidní. Finančník se podle jeho tehdejších slov snaží vyhýbat svým závazkům obsaženým v kupní smlouvě. "Pan Bakala se chová jako gauner," řekl tehdy Zaorálek.

To se ale nelíbilo Bakalovi a tak na Zaorálka podal žalobu na ochranu osobnosti. Kormě finanční satisfakce požadoval omluvu v médiích.

Více: Shrnutí fakt ke kauze bytů OKD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …