Věci veřejné získávají odpůrce na Facebooku. Kvůli "domobraně"

06.05.2010 15:27

Nejen webové stránky a letáky placené z kas politických konkurentů stojí proti Věcem veřejným. Do této strany se opřeli i facebookoví uživatelé. Vadí jim hlavně hlídky v Praze.

Věci veřejné získávají odpůrce na Facebooku. Kvůli "domobraně"

Na Facebooku se objevily stránky zaměřené proti straně Věci veřejné. Dosud mají přes dva tisíce fanoušků. Jejich počet roste rychlým tempem. Stránky se jmenují „Nevolím Věci veřejné". Jejich příznivcem je například i místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

„VV není seriózní strana a program VV je populistický," zní z Facebooku hlavní výtka vůči Johnově straně. Na zdi skupiny „Nevolím Věci veřejné" se pak hlavním terčem kritiky staly nově zavedené hlídky VV.

Hlídky VV připomínají kritikům Dělnickou stranu

Věci veřejné totiž po Praze rozmístily sociálněintervenční hlídky, které mají v lokalitách první a páté městské části dohlížet na bezpečnost Pražanů.

Video z jedné takové pochůzky vyvolalo na facebookových stránkách odpůrců Věcí veřejných diskusi.

Video, které bylo staženo ze stránek VV, si můžete prohlédnout ZDE

„Něco podobného organizují krajně pravicové strany. Nechápu," píše svůj názor pod videem facebookový uživatel Sety Cz. Podobný názor na hlídky Věcí veřejných má i Marek Ondráček: „Takže už i vlastní milice jo? Kam se hrabe Dělnická strana, náckové si v klidu bují u VV..."

Dále čtěte:
Vandas chce obnovit ochranné sbory. Po vzoru Véček
Kdo dal Johnovým urostlým hochům víc práv, zlobí se lidovci

Buď je to populismus, nebo průser, myslí si o hlídkách VV na Facebooku

Tereza Rollová se naopak na stránkách snaží Věci veřejné hájit. I jejich hlídky. „Pokud tuto funkci nezastává městská policie, tak by někdo měl. Pokud to pomůže, tak proč ne? Navíc těm lidem mohou poradit kam se obrátit na sociální služby a pomoct některým se zpět zapojit do sociálního života," vysvětluje volička VV.

„Čím to je, že se do domobran či obdobných aktivit hlásí pořád ten samý typ lidí. Čím to je, že na začátku svého fungování se celá věc často jeví jako ‚bohulibá‘, aby se vzápětí zvrhla do silové hry, se kterou má Evropa tak špatnou zkušenost. A nakonec, čím to je, že se historické chyby cyklicky opakují. Jsou-li hlídky myšleny jako nástroj pro sbírání politických bodů, je to populismus. Jsou-li myšleny vážně, je to průser," oponuje jí Daniel M. Zak.

Přes rychlý růst této skupiny mají Věci veřejné na Facebooku stále dobrou pozici, fandí jim přes 15 tisíc lidí. Nejvíce antistránek se na Facebooku stále točí kolem ČSSD a jejích představitelů Jiřího Paroubka a Davida Ratha.

Ve středečním pořadu Otázky Václava Moravce předseda VV Radek John hlídky hájil s tím, že pouze suplují nechopnost radnic problém bezdomovců a narkomanů řešit. Ministr vnitra a kandidát ČSSD Martin Pecina mu oponoval, že to je výhradní prací policie.

Více čtěte:
U Moravce se přel Pecina se Schwarzenbergem o Paroubka
Z MHD by měli zmizet bezdomovci, míní Škárka

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …